OOOOooooo....k24 pisze:A takie TG-50tki pamiętacie?

Nigdy ich nie widziałem. Skąd to pochodzi?
Jasiu
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
OOOOooooo....k24 pisze:A takie TG-50tki pamiętacie?
Czy da się pozyskać skan tego katalogu?k24 pisze:Z danych katalogu nie wynika, czy produkowane były w TEWIE (Fabryka Tranzystorów), lub PEWIE (Zakład produkcji półprzewodników). Oba zakłady mieściły się w W-wie.
Wielkie dzięki, jutro naniosę co się da.Waldemar Dekański pisze:...jeszcze cennik...
Z pamięci. Widziałem je w sklepie w kartonowym pudełeczku, ale ponieważ cena była skrajnie abstrakcyjna jak dla mnie to aż zapamiętałem. Potwierdził ją zresztą cennik od kolegi Waldemara.Jasiu pisze:To z pamięci czy masz jakiś cennik?Kazimierz pisze:Mały dodatek: w 1967 r para TG72 kosztowała w sklepie 500 zł.
jasiu
Ta specjalizacja to propagandowa fikcja. W elektronice żaden kraj z tej strony Łaby nie osiągnął "w swojej specjalności" nawet średnio przyzwoitego poziomu...fugasi pisze:Jasiu, jak sądzisz, jaki wpływ na zacofanie naszego przemysłu półprzewodnikowego miala z góry, tj. z Kremla narzucona specjalizacja, podział ról w obozie socjalistycznym? Ostatnio czytając trochę o polskich konstrukcjach lotniczych natknąłem się na wzmiankę że polski przemysł odgórną decyzją miał się specjalizować w samolotach rolniczych.
Radzieckie MOSFET? Żartujesz... Gdzie one są? Produkowano to, do czego udało się na lewo (poza COCOM) kupić maszyny (zwykle przestarzałe).fugasi pisze: I faktycznie nie produkowało się u nas np. mikroprocesorów ale już w NRD - tak, mowy nie było o tranzystorach MOSFET, którymi zajmował się ZSRR, w Czechosłowacji sporo chyba natłuczono opampów typu MAA podczas gdy u nas układy ULY były chyba równie wirtualne co tranzystory ASY, itp., itd.
tak nawiasem mówiąć produkowano u nas odpowiednik 8080 i nazywało się to MCY 7880.fugasi pisze:Jasiu, jak sądzisz, jaki wpływ na zacofanie naszego przemysłu półprzewodnikowego miala z góry, tj. z Kremla narzucona specjalizacja, podział ról w obozie socjalistycznym? Ostatnio czytając trochę o polskich konstrukcjach lotniczych natknąłem się na wzmiankę że polski przemysł odgórną decyzją miał się specjalizować w samolotach rolniczych.
I faktycznie nie produkowało się u nas np. mikroprocesorów ale już w NRD - tak, mowy nie było o tranzystorach MOSFET, którymi zajmował się ZSRR, w Czechosłowacji sporo chyba natłuczono opampów typu MAA podczas gdy u nas układy ULY były chyba równie wirtualne co tranzystory ASY, itp., itd.
"Produkowano" to chyba za dużo powiedziane...staszeks pisze: tak nawiasem mówiąć produkowano u nas odpowiednik 8080 i nazywało się to MCY 7880.