Wczoraj jeden z mieszkańców wsi ogłosił na Facebooku, że ma graty z Niemiec, niby , że koło Grudziądza.....fakt ale to było u mnie i sobie poszedłem i jeszcze mnie przywiózł autem

Czyli kolejno:
PROXIMA QUADROEFEKT za 40zł, przybrudzona mocno, odszczurzyłem pianką "do wszystkiego" marki WURTH.
W środku brudu tyle co kot napłakał.
Transformator ZATRA i kondensatory filtra ELWA, no byliśmy w RWPG, do tego NRD nie miało złóż miedzi i polski transformator w tych sprzętach to często spotykana sytuacja.
Dekoder SD 2.2, ten sam, co wersję MC1310 mi Kolega CHOPIN66 projektował do PIONIER STEREO.
Niestety dekoder "pyka" podczas strojenia, przy odbiorze stereo syczy i trzeszczy,
Tak więc będzie podmiana na nowy.
A samo radio w mono gra przyjemnie i jest bardzo czułe.
Zastanawia mnie pełen zakres CCIR 88-108MHz.....czy to nie szło na RFN czy do Jugosławii?
Bo nie widziałem radia z "enerdupka" , które by miało coś powyżej 100MHz, a tu jest data 1980 rok, trzy lata starsze ode mnie. Pytanie do Kolegi CHOPIN66.....czy masz brakujące gałki do tego radia?
Za 120zł piękny wzmacniacz SV3930, stan idealny ale po przyniesieniu cisza, choć u gościa żył.....przy mocowaniu pęknięta ścieżka masy, szybkie skrobanie, srebrzanka i gra jak burza, elektrolitów nie tykam, bo dźwięk jest fantastyczny Podbijam prośbę o gałeczki.