Telefunken 686WK

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Telefunken 686WK

Post autor: tszczesn »

Sprzedam radio marki Telefunken, model 686WK. Odbiornik po renowacji środka, skrzynka w stanie pierwotnym, jak widać ma trochę ubytków forniru, ale poza tym jest zdrowa i bez robaków. Skala jest, zapomniałem założyć, a wyciągać ze skrzynki mi się drugi raz już nie chciało, to dość męczące jest.

Chassis kompletne z lampami (bez prostowniczej, nie mam już RGN2004, ale mogę dać zamiennik półprzewodnikowy). Są AD1, w wersji AD1n Tesla, sprawne. Chassis odnowione, praktycznie wszystkie elementy i okablowanie oryginalne. Kondensatory blokowe zregenerowane, tylko dwie sekcje z jednego z nich mają problem. Są oryginalne gałki i potencjometry, jest wskaźnik siły sygnału, prawdopodobnie sprawny. Jest oryginalny głośnik w dobrym stanie. Brak oryginalnych kondensatorów elektrolitycznych z katod AD1 i napięcia anodowego. brak tylnej ścianki. Odbiornik prawie uruchomiony, ma zestrojoną p.cz. i heterodynę, nie stroiłem jeszcze obwodów wejściowych. Na biurku z zasilacza działał, przy próbie zasilania z sieci ma problem. Na zimno, zanim rozgrzeją się AD1 napięcie anodowe sporo przekracza 500V, i albo kondensator blokowy nie wytrzymuje tego napięcia, albo izolacja w transformatorze sterującym siatkami AD1. Przy 250V z zasilacza na anodzie problemu nie było. Załączone fotografie prezentują stan tego odbiornika.
Załączniki
686wk_front.jpeg
686wk_spod.jpeg
686wk_tyl.jpeg
Awatar użytkownika
Locutus
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: Telefunken 686WK

Post autor: Locutus »

PW>
ODPOWIEDZ