Wpadłem jak po ogień, bo miałem mało czasu. Widziałem "tonetkę" i inne magnetofony szpulowe, ale z nowszej generacji. Było trochę potencjometrów do starych odbiorników i magnetofonów (nie używanych). A sam nabyłem parę sztuk miniaturowych triod EC760
Alek pisze:Wpadłem jak po ogień, bo miałem mało czasu. Widziałem "tonetkę" i inne magnetofony szpulowe, ale z nowszej generacji. Było trochę potencjometrów do starych odbiorników i magnetofonów (nie używanych). A sam nabyłem parę sztuk miniaturowych triod EC760 :)
Pewnie się pytałem, ale mam sklerozę - czy trafiają się na Wolumenie stare lampy - kołkowe (np.serii RENS lub podobne) lub jakies rzadsze bocznostykowe (typu AL2 czy EL1)?
A ja muszę się pochwalić, że udało mi się kupić na wolumenie zasilacz stabilizowany INCO typ IZS-5/71 o napięciu wyjściowym regulowanym w zakresie 0.1-500V
ALEK-> a w którym miejscu udało Ci się kupić te lampy, o których piszesz?
Alek pisze:Nie spotkałem się z tym. To już takie białe kruki. No chyba, że Pan Florian Szcześniak (zbieżność nazwisk?) je ma. Ale tanio to on nie liczy. :wink:
Niestety, zbieżność nazwisk :( Ja z tym panem intersów robić nie chcę, a zresztą tego co potrzebuję to nie ma.
GSMOK:Nie za bardzo mam Ci jak to wyjaśnić-już kiedyś omawialiśmy ten problem. Mam taki pomysł, żebyśmy którejś niedzieli się tam umówili to Ci wskażę to miejsce. Ok?