To nie jest żadna wersja z zintegrowanym magnetofonem tylko sam magnetofon szpulowy serii 5000. Były trzy serie 4000 , 5000 ,6000 dwie i czterościeżkowe .Literki na końcu nazwy znaczą co za czort i tak np ; ASC AS 5000T oznacza tuner serii 5000 ASC AS 5000V oznacza wzmacniacz serii 5000 bo po niemiecku wzmacniacz to Verstärker stąd literka V ,ASC AS 6004T to magnetofon szpulowy serii 6000 4-ścieżkowy T od Tonbandgerät lub Tonbandmaschine itd.
Kupiłem a właściwie się zamieniłem pop 2 latach szukania wzmacniacza czy choćby schematu wzmacniacz ASC. Nie jest to co prawda model który posiadam do naprawy ASC AS 5000V , a jego poprzednik ASC AS400LV . Wzmacniacze wyglądają z zewnątrz identycznie , oraz posiadają identyczne funkcje, prawdopodobnie parametry też. Przy okazji dowiedziałem się dlaczego prawdopodobnie kto podjął się naprawy - poległ Wzmacniacz ma przełącznik na linie radiowęzłową oznaczenie na panelu tej lini wygląda jak oznaczenie słuchawek , wystarczy przełącznik wyboru kolumn przełączyć na wyjście B i wcisnąć przełącznik linii radiowęzłowej i wszystko z dymem w tym kolumny ponieważ wyjście ma ok. 140V. Jesze nie otwierałem obudowy ale patrząc przez otwory wentylacyjne płytki końcówki mocy w obu wzmacniaczach są takie same. Różnice miedzy wzmacniaczami chyba kosmetyczne np. DIN/CHINCH . Uszkodzony wzmacniacz nadal do naprawy.
Kupiłem a właściwie się zamieniłem po 2 latach szukania wzmacniacza czy choćby schematu wzmacniacz ASC. Nie jest to co prawda model który posiadam do naprawy ASC AS 5000V , a jego poprzednik ASC AS400LV . Wzmacniacze wyglądają z zewnątrz identycznie , oraz posiadają identyczne funkcje, prawdopodobnie parametry też. Przy okazji dowiedziałem się dlaczego prawdopodobnie kto podjął się naprawy - poległ Wzmacniacz ma przełącznik na linie radiowęzłową oznaczenie na panelu tej lini wygląda jak oznaczenie słuchawek , wystarczy przełącznik wyboru kolumn przełączyć na wyjście B i wcisnąć przełącznik linii radiowęzłowej i wszystko z dymem w tym kolumny ponieważ wyjście ma ok. 140V. Jesze nie otwierałem obudowy ale patrząc przez otwory wentylacyjne płytki końcówki mocy w obu wzmacniaczach są takie same. Różnice miedzy wzmacniaczami chyba kosmetyczne np. DIN/CHINCH . Uszkodzony wzmacniacz nadal do naprawy.
kikor pisze: ↑pn, 25 kwietnia 2022, 21:34
Przy okazji dowiedziałem się dlaczego prawdopodobnie kto podjął się naprawy - poległ Wzmacniacz ma przełącznik na linie radiowęzłową oznaczenie na panelu tej lini wygląda jak oznaczenie słuchawek , wystarczy przełącznik wyboru kolumn przełączyć na wyjście B i wcisnąć przełącznik linii radiowęzłowej i wszystko z dymem w tym kolumny ponieważ wyjście ma ok. 140V.
Aby na pewno? Nie widać na zdjęciach transformatora wyjściowego
Przy okazji, gdyby ktoś chciał kupić ok. 50 szt. szpulowców ASC (jeśli dobrze rozumiem opis oferty): https://www.olx.pl/d/oferta/magnetofon- ... ORfON.html
bratyslaw pisze: ↑pn, 25 kwietnia 2022, 23:45
Aby na pewno? Nie widać na zdjęciach transformatora wyjściowego
Na pewno , przeciaż nie musi być to tak zorganizowane . Informacje posiadam od ,,zawodowca ,,
bratyslaw pisze: ↑pn, 25 kwietnia 2022, 23:45
Przy okazji, gdyby ktoś chciał kupić ok. 50 szt. szpulowców ASC (jeśli dobrze rozumiem opis oferty):
Żle zrozumiałeś , ja pisałem z tą osobą i nawet dokonałem zakupu.
Cytaty z konwersacjii;
,,50 podobnych modeli
Kilka tunerów i wzmacniacz może jakiś. Decki już sprzedane,,
,,Sony
Dokorder
Wega
Pionner
Teac a3300
A6300
X-10 ,,
Fakt pisze niezrozumiale nieco,