Nowe zabawki
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Z tego co pamiętam jest to mój wątek, który założyłem w konkretnym celu: aby pokazać Kolegom co można znaleźć lub dostać (za darmo lub za śmiesznie małe pieniądze) w naszym Kraju. Tak się składa, że po zmianie miejsca zamieszkania nie mam na miejscu nikogo z kim mógłbym porozmawiać nt tego co udało mi się zrobić, zgromadzić. A jaki sens ma robienie czegokolwiek jeśli nie można tego pokazać drugiej osobie?!?
To Forum i jego Użytkownicy to mój jedyny sposób kontaktu ze światem ludzi o podobnych zainteresowaniach i bardzo sobie ten kontakt - jak i zdanie Użytkowników Forum - cenię. Dlatego też nie chcę, aby była prowadzona w tym wątku jakaś regularna wojna!!!
A w załacznikach chciałem zamieścić zdjęcia moich oryginalnych ZG10 i ZG15. Kolumny z drugiej połowy lat 70tych. Membramy z resorami górnymi wykonanymi z materiału są w stanie idealnym. Głośniki szerokopasmowe w kolumnach ZG10 mają z tyłu magnesu wypisane, że są na licencji Pioniera robione. Niestety, ale otrzymalem komunikat, że mój przydział "zapisów?" 50MB został wyczerpany i nie mogę zamieszczać zdjęć. Jak to zmienić?
Pozdrawiam!
Maciek.
Z tego co pamiętam jest to mój wątek, który założyłem w konkretnym celu: aby pokazać Kolegom co można znaleźć lub dostać (za darmo lub za śmiesznie małe pieniądze) w naszym Kraju. Tak się składa, że po zmianie miejsca zamieszkania nie mam na miejscu nikogo z kim mógłbym porozmawiać nt tego co udało mi się zrobić, zgromadzić. A jaki sens ma robienie czegokolwiek jeśli nie można tego pokazać drugiej osobie?!?
To Forum i jego Użytkownicy to mój jedyny sposób kontaktu ze światem ludzi o podobnych zainteresowaniach i bardzo sobie ten kontakt - jak i zdanie Użytkowników Forum - cenię. Dlatego też nie chcę, aby była prowadzona w tym wątku jakaś regularna wojna!!!
A w załacznikach chciałem zamieścić zdjęcia moich oryginalnych ZG10 i ZG15. Kolumny z drugiej połowy lat 70tych. Membramy z resorami górnymi wykonanymi z materiału są w stanie idealnym. Głośniki szerokopasmowe w kolumnach ZG10 mają z tyłu magnesu wypisane, że są na licencji Pioniera robione. Niestety, ale otrzymalem komunikat, że mój przydział "zapisów?" 50MB został wyczerpany i nie mogę zamieszczać zdjęć. Jak to zmienić?
Pozdrawiam!
Maciek.
Pomimo znajomości niedostatków jestem kolekcjonerem Polskiego sprzętu pomiarowego, który może być jeszcze mimo wszystko przydatny choć nie uśmiecha mi sie kalibrować miernika co 20min by trzymał swoją zadeklarowaną klasę 
Do tego trochę V640 w różnych wykonaniach (to naprawdę przydatny miernik kopia zachodniego) Generatory KZ, i PG, oraz PGP

Do tego trochę V640 w różnych wykonaniach (to naprawdę przydatny miernik kopia zachodniego) Generatory KZ, i PG, oraz PGP

A co by się stało gdyby rdzeń zastąpić drewnem?
Nic! - zupełnie? - tak! gdyby uzwojenie zastąpić sznurkiem!
ŁDŁ Elektronika http://www.ldl-elektronika.pl

Wiesz ja jako miłośnik fotografii siedzę wieczorami w ciemni czasem i jak nie mam w ręku mojego staruteńkiego Kieva 88 to strzelam foty jak leci

Swoją drogą mam chęć założyć wątek dotyczący polskiego sprzętu pomiarowego - są inni zainteresowani?
A co by się stało gdyby rdzeń zastąpić drewnem?
-
- 6250...9374 posty
-
- 625...1249 postów
-
- 6250...9374 posty
Przepraszam za wcięcie ale nie chcę zaczynać nowego tematu(ew. proszę o odpowiedż w dziale głośniki).ZbieramTV mono ale dziś wciśnięto mi na elektrośmieciach dwie kolumny z napisem ALTUS75,stan wizualny obudów średni ale solidne(te błyszczące obramówki głośników OK),głośników MNIEJ NIŻ ZERO.I moje pytanie:czy naprawiać,jeśli tak to wymiana głośników(jakie) czy naprawa (jakie membrany).W temacie napraw głośników (wymiany membran)teoretycznie jestem mocny,praktycznie ,,widziałem".Koszt pozyskania kolumn był w zasadzie zerowy(benzyna).PS.Właśnie przejrzałem dział ,,Głośniki" i widzę że koszt wymiany(niesamodzielnie) membran jednak dość wysoki.
-
- 6250...9374 posty