svetlana

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

|WoD|Snupa001
5...9 postów
5...9 postów
Kontakt:

svetlana

Post autor: |WoD|Snupa001 »

Witajcie poszukuje strone producenta czy ktoś zna link działający i wogole czy zna ktoś z forumowiczów znalazł dostęp bezpośredni do producenta...

ten link tojakas parodia.:)

http://www.svetlana-tubes.com/

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Dlaczego parodia? Całkiem sensownie wygląda.
|WoD|Snupa001
5...9 postów
5...9 postów
Kontakt:

I tu moj post może byc usunięty :|

używam firefox i wogóle strona mi się nie otwierała.:|

Explorer załatwił sprawe.:)

Dzikuje za odpowiedz i zarazem przepraszam za nietakt.:)
szalony

Post autor: szalony »

No niestety, parodia. Pod FF nie idzie otworzyc, bo oba linki daja adres "America", i wywala ze nie maja oferty.
|WoD|Snupa001
5...9 postów
5...9 postów
Kontakt:

dokładnie

ale to co chciałem uzyskać uzyskałem adres dystrybutera lamp w polsce tego producenta przedzwonie i zapoznam sie z ich ofertą moze cos ciekawego sie dowiem odnośnie zakupu:)
Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: Michu »

Pod FF też się otwiera. Tylko, że domyślnie lisek blokuje stronę bo ona próbuje się otworzyć jako "wyskakujące okienko". U góry strony pojawia się "dymek" z informacją, że ff nie pozwolił na otwarcie okienka. Klikamy opcje i tam pozwalamy na otwarcie strony. Ot i tyle :D .
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
|WoD|Snupa001
5...9 postów
5...9 postów
Kontakt:

zacwaniczyłem juz kiedys i zaznaczyłem opcje nie otwieraj nigdy :)

Bo byłem sflustrowany Explorerem i wszysktimi reklamami...ble.. ciekawe ile juz przegapiłem w ten sposób.:|
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

A ja sobie na IE nałozyłem Maxthona i wszystko otwiera się poprawnie a okienek i reklam ani śladu
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

Boguś pisze:A ja sobie na IE nałozyłem Maxthona i wszystko otwiera się poprawnie a okienek i reklam ani śladu
Nie otwiera się poprawnie. Maxthon zienia tylko interfejs, silnik renderujący jet ten sam, czyli nadal nie masz przeźroczystości w PNG, a CSS jest rozumiany wybiórczo i nie zawsze zgodnie ze specyfikacją.
Awatar użytkownika
tubeaudio
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: tubeaudio »

|WoD|Snupa001 pisze:dokładnie

ale to co chciałem uzyskać uzyskałem adres dystrybutera lamp w polsce tego producenta przedzwonie i zapoznam sie z ich ofertą moze cos ciekawego sie dowiem odnośnie zakupu:)
Oficjalnym dystrybutorem jest firma Aha-Logistyka: http://aha-logistyka.com/

Mają część oferty nawet na allegro. Ceny jednak kosmiczne w porównaniu z konkurencją. Jeśli chcesz kupować jakieś lampy Svetlany, to polecam firmę RCM: http://www.rcm.com.pl. Ceny minimalnie niższe i firma godna zaufania. Paradoksalnie, najtaniej będzie lampki jednak sprowadzić zza oceanu. Cena wraz z wysyłką wychodzi nawet do... 30% taniej niż nad Wisłą! Polecam sklep PcX: http://www.partsconnexion.com/ Znajomy kupował u nich KT88 do wzmacniacza nagłośnieniowego i cała transakcja przebiegła wzorowo. Paczka dotarła po bodajże 9 dniach.

pozdrawiam!

lech'u
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

tszczesn pisze: Nie otwiera się poprawnie. Maxthon zienia tylko interfejs, silnik renderujący jet ten sam, czyli nadal nie masz przeźroczystości w PNG, a CSS jest rozumiany wybiórczo i nie zawsze zgodnie ze specyfikacją.
Maxthon to już jest osobna przeglądarka. Porównywaliśmy kiedyś jak on rózne kruczki css-owe interpretuje, a jak np IE, FF, Opera i wyszło, że każda przeglądarka ma swoje fochy i nie zawsze Maxthon renderuje daną strone tak samo jak IE. Z kilkuletniego już doświadczenia z Maxthonem wynika, że znacznie częściej Firefoxowi niż Maxthonowi zdarza się niepoprawnie wyświetlać stronę. Firefox jest chyba mniej liberalny, co jako inżynierowi oprogramowania mi sie podoba, jako użytkownikowi przeglądarki już mniej...
|WoD|Snupa001
5...9 postów
5...9 postów
Kontakt:

Rozmawiałem z firma rcm o wiekszym zamówieniu i upuscie przy okreslonej cenie jezeli z zza oceanu 30% taniej to może w polsce z 15%

i oto co otrzymałem

Kod: Zaznacz cały

Witam Pana,

Tak,  jest możliwość upustu przy zamówieniach lamp firm
Sovtek, Svetlana, Elektro Harmonix, Tungsol  powyżej 1 000 zł netto (mix 
lamp różnych firm ) -  15%
Przy zamówieniach powyżej 3 000 zł netto indywidualnie negocjowany.
Przy innych fimach (Full Music, EML) nie ma takiej opcji.  
Pozdrawiam
jeszcze musze uzgodnić odbiór osobisty w fili w Poznaniu i bede organizował zamówienie może ktoś się skusi i dołączy :) bo osobiscie niewiem czy uciułem ponad 1000 PLN

ps.odnosnie z za oceanu mam tam akurat człowieka może da się ściągnąć po kosztach jeszcze niższych.:)

jeśli kogoś interesuje zakup lamp po cenach hurtowych to ja jestem za razem mozna zaostrzędzić

Proszę o wstępną wypowiedź osób piszących w tym wątku czy wogóle na tym forum jest możliwy taki zakup:)
monoblock 2400
Seas + vifa 3100
wrażenia : bezcenne
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

jethrotull pisze:Maxthon to już jest osobna przeglądarka. Porównywaliśmy kiedyś jak on rózne kruczki css-owe interpretuje, a jak np IE, FF, Opera i wyszło, że każda przeglądarka ma swoje fochy i nie zawsze Maxthon renderuje daną strone tak samo jak IE. Z kilkuletniego już doświadczenia z Maxthonem wynika, że znacznie częściej Firefoxowi niż Maxthonowi zdarza się niepoprawnie wyświetlać stronę. Firefox jest chyba mniej liberalny, co jako inżynierowi oprogramowania mi sie podoba, jako użytkownikowi przeglądarki już mniej...
To, że inaczej wygląda to może byc, wazne, czy stronajest zrobiona poprawnie technicznie (HTML i CSS przechodzi przez odpowiednie walidatory) i z sensem. Generalnie IE mial najwięcej bugów i najmniej fukcji CSSa interpretował ze wszystkich przeglądarek.
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

W idei jeśli cos jest zrobione zgodnie ze specyfikacją w3c, to powinno na wszystkich przeglądarkach wyglądac tak samo, a jak jest to wiadomo. Nie bronię absolutnie IE (chociaż jego największą wadą z mojego punktu widzenia nie jest wcale taka a nie inna obsługa css, tylko kulejące bezpieczeństwo i fatalna ergonomia). Za to Maxthona lubię :)
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ