Dodanie regulacji barwy dźwięku

Przed wypowiedzią bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem tego działu.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Kiedyś już mówiłem, że nie mam zamiaru nikogo nawracać na siłę.
Prezentuję tylko swoje subiektywne zdanie.

:arrow: fugasi
McIntosh, owszem. A kto jeszcze? Hm? ;) Maranz jest chyba najdroższy oprócz Maków.

:arrow: Romekd
Z regulacją wzmocnienia przesadziłeś, wiesz że nie o to chodzi.
Po prostu mnie nie zdarzyło się, żeby na jakiejkolwiek płycie/audycji proporcje były tak zaburzone, aby uniemożliwiało to prawidłowy odsłuch. A zapewniam, że posiadam więcej niż trzy płyty ;)

Nie ma co się spierać. Wy stosujecie regulatory i przydają się, dla mnie są one zbędne. A tak naprawdę ważna jest przyjemność słuchania i sporządzania urządzeń. W jakiej konfiguracji, to już sprawa wtórna 8)
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: Zigrin »

Piotr pisze:A tak naprawdę ważna jest przyjemność słuchania i sporządzania urządzeń. W jakiej konfiguracji, to już sprawa wtórna
Trafiłeś do sedna sprawy. Niektórzy (jak Ty) nie potrzebują do szczęścia korektorów, a inni tak. To jest właśnie sprawa gustu, a jak wiadomo nad gustami się nie dyskutuje. Sam nie wiem czy nie wzbogacę swojego następnego wzmacniacza o regulator barwy.
ElGit Let there be rock...
Awatar użytkownika
punkers
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: punkers »

Witam.
Ja bez korekcji nie wyobrażam sobie odsłuchu, być może dlatego, że mam kiepskiej jakości sprzęt odsłuchowy (poczciwe Eltrony z wymienionymi głośnikami + dołożone wysokotonowe) i dużo się tyczy muzyki jakiej słucham...większość była nagrywana amatorsko w garażu na kasety/szpule i nigdy nie ujrzała studia. Czasem brakowało regulacji na wzmacniaczu i byłem zmuszony do dokupienia korektora coby się dało jakoś słuchać nie z jakością "chińskiego jamnika 1000W PMPO"
Pozdrawiam wszystkich fanów i antyfanów jakiejkolwiek regulacji :)
P.S. Co do muzyki jakiej słucham to chyba avatar mówi za siebie...
ODPOWIEDZ