To mój pierwszy post na tym Forum (i mam nadzieję, że nie ostatni). Pragnę zaprosić wszystkich miłośników zabytkowego sprzętu odbiorczego na wystawę radio-retro w Muzeum Histrycznym w Białymstoku przy ulicy Warszawskiej. Jutro, czyli w sobotę - 28.10.2006 o godzinie 18-tej nastąpi oficjalne otwarcie tej wystawy. Jej organizatorem jest Polskie Radio Białystok, które zaprezentuje kolekcję zabytkowego sprzętu przekazaną radiu przez słuchaczy. Trochę informacji o tej kolekcji i całej akcji zbierania sprzętu znajduje się na stronach internetowych Radia Białystok.
Z okazji otwarcia tej wystawy w Radiu Białystok powstał także reportaż o kolekcji i akcji zbierania zabytkowego sprzętu radiotechnicznego. Udało mi się go nagrać z anteny i umieścić w Internecie w pliku MP3. Plik ma długość prawie 21 minut nagrania (przez złośliwość rzeczy martwych nie nagrało się pierwsze 1,5 minuty) i 5 MB objętości - do pobrania stąd. Miłego słuchania.
Jeśli ktoś nie zdąży na oficjalne otwarcie to nic straconego. Wystawa będzie czynna do końca roku. W niedziele do muzeum wstęp jest bezpłatny. Warto wybrać się i obejrzeć obiekty swoich kolekcjonerskich westchnień