w tym temacie wszyscy reklamują coś na sprzedaż, ofeerty wykonania. Ja chcę sie poprostu pokazać moje dzieło .
http://m4tizz.fotosik.pl/albumy/38303.html
Mz ES 250/1 Jaksółka
rok produkcji 1963
odbudowana od podstaw 99% oryginału (brakuje tylko tylnej osłony łańcucha- jest od etz, i licznik jest od TS)
pierwszy motocykl kupiłem w listopadzie w częstochowie(wygrana na aukcji allegro), niestety okazało się że nie jest tak kompletny jak pisało i nie da sie z niego odbudować kompletnego motocykla. wystawiłem informacje w internecie że kupie taki motor, w grudniu odezwał sie Pan że ma do sprzedania własnie taki motor po niezłej cenie, dlatego niewiele myśląc pojechałem z tatą ponad 190km w jedną stronę pod Wrocław.
teraz miałem juz wszsytko co mi8 było potrzebne do złożenia sprawnego motocykla

wszystko zostało rozebrane na części i i złożone od nowa.wszystko szło sparwnie lecz niestety przez moją nieuwagę przy zdejmowaniu pierścieni z tłoka jeden uległ uszkodzeniu- poprostu sie połamał. nie ma możliwości dokupienia takiego pierścionka, wchodziło w grę tylko oddanie cylindra do szlifu i dorobienie nowego tłoka z dopasowanymi pierścionkami. w mojej okolicy nikt tego nie chciał sie podiąć- szlif tak ale nie dorobienie tłoka. i znowu z pomocą przyszło allegro

kończył się rok szkolny i prace musiałem przerwać by osiągnąć jak najlepsze wyniki w szkole, ale po 23 czerwca prace poszły błyskawicznie i 1 lipca motocykl był już na chodzie

efekt prac można oglądać w linku(zdjęcia jeszcze sprzed wyczyszczenia silnika i założenia osłony łańcucha).
drugi motocykl własnie składam i niebawem też zamieszcze zdjęcia.
czekam na opinie jak się moja jaskółka podoba:)
pozdrawiam
Mateusz