Witam!
Miernik nie ma dużej rozdzielczości ale kanał 19 pokazał jako 27,180MHz, inne tak samo.
Sprawdziłem prowizorycznie odbiór na innym radiu, takim, którego nikt nie grzebał i słychać bez odstrojenia, czyli powinno być OK.
Miernik częstotliwości mam jeszcze PFL-23, kiedyś miałem taki lepszy ale w pandemii kasy nie miałem i poszedł do ludzi.
Taki chciałem kupić
https://allegro.pl/oferta/miernik-czest ... 2698871294
Reasumując radio nadaje i odbiera w AM w pełnej "40-stce", szukając miejsca, gdzie mógłbym przeciąć ścieżkę, to uciąłem w połowie wyprowadzenia diod, ta, że dało się zlutować.
To nie jest zbyt zaawansowane CB radio, a staroć z końca lat 80-tych.
Nie robiłem w sprzęcie radiokomunikacyjnym, bo za ekipy, która była w 2008 roku i jest obecnie, to niejeden na tym się przejechał, Radmory "Murzynki" masowo na złomie lądowały, bo się każdy bał donosu i procedur UKE, tam są ludzie, którzy byli w PIR/PAR, a tamte służby budziły postrach wśród piratów radiowych i dłubaków bez zarejestrowanej działalności, ja to pamiętam, ojca próbowali "trzepać" za Alana 100 Plus, bo nie miał "glejtu".....niestety musiały minąć prawie 2 dekady, byśmy zrozumieli na czym polega bycie w UE, analogicznie używane systemy Windows czy "klucz licencyjny" do....Linuxa, wciąż mam strach po tamtych czasach, bo niewiniątkiem nie byłem, używałem torrrentów i "lewych" kluczy do płatnej telewizji, nie wpadłem dlatego, że nie mieszkam w bloku i byle kogo nie wtajemniczam w swoje sprawy....."Tisze budiesz, dalsze jediesz".
Ale jak ktoś robił takie numery a sąsiad na kawkę wpadał, to nic dziwnego, że było jak było.
CB radio PAN MEGA-TOP AM/FM- przestrojenie na "0"
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Szrot majster
- 1875...2499 postów