A co w ''mojej'' jest nadmiarowego?cirrostrato pisze: ↑śr, 22 maja 2024, 15:32 ...
,,Moja'' płytka podoba mi się dlatego, że nie ma tam nic nadmiarowego.
Wzmacniacz push-pull na PL504
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
- Kontakt:
Re: Wzmacniacz push-pull na PL504
-
- 6250...9374 posty
Dla mnie, subiektywnie, naćkane elementów, nie widzę ale ja np. prawie zawsze żarzenie robię skrętką a nie na PCB co też upraszcza gmatwaninę ścieżek. Ale to moje zdanie. Pozdrawiam.
-
- 500...624 posty
- Kontakt:
Wg mnie jest poprostu zoptymalizowana i zaprojektowana dla aktualnie dostępnych komponentow. Jest prototypowa. A ciągnięcie kilku zasilań i motanina kabli lutowanych w punktach rozstrzelonych po płytce, raczej nie ułatwia późniejszego uruchomienia, zwłaszcza początkującym a sądząc po ilości chce kolega na nich robić biznesy.
- taipan3
- 1250...1874 posty
Ja mam duże wątpliwości ,skopiowanie płytki na swoje potrzeby albo dodatkowo dla kilku kolegów z forum nie widzę przeciwwskazań. Ale kopiowanie w ilości kilkudziesięciu egzemplarzy i to raczej w celach handlowych jest mocno nieeleganckie , szczególnie jak się kopiuje czyjąś płytkę a nie własną.
Autor nawet jeżeli to jest prototyp poświęcił ileś godzin żeby to zaprojektować.
Jeżeli chcesz robić biznesy projektujesz sam płytkę albo płacisz komuś żeby zrobił to za ciebie.
Autor nawet jeżeli to jest prototyp poświęcił ileś godzin żeby to zaprojektować.
Jeżeli chcesz robić biznesy projektujesz sam płytkę albo płacisz komuś żeby zrobił to za ciebie.
-
- 6250...9374 posty
Mnie chodzi raczej o korzystne (dla mnie) upłynnienie posiadanych lamp końcowych do tego projektu. A co do biznesu, chyba jest jakiś okres po którym można by skopiować te płytki w ilości niejednostkowej nie płacąc ,,tantiem''. Ale daję sobie spokój, o byle co zawsze zastrzeżenia............
- AZ12
- 3125...6249 postów
Witam
W sprzęcie RTV produkowanym jeszcze dekadę temu widziałem płytki drukowane wyprodukowane na laminacie papierowo-fenolowym (łatwo dało się je złamać).
W sprzęcie RTV produkowanym jeszcze dekadę temu widziałem płytki drukowane wyprodukowane na laminacie papierowo-fenolowym (łatwo dało się je złamać).
Współcześnie produkowane elementy elektroniczne, zwłaszcza rezystory mają mniejsze rozmiary niż te wytwarzane ponad 50 lat temu. Np: rezystor metalizowany 0,6 W jest mniejszy niż polski OWZ o mocy 0,5 W.
Ratujmy stare tranzystory!