Gramofon dla Nuncjusza1

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Gramofon dla Nuncjusza1

Post autor: Piotr »

wybaczcie, że tak nielampowo, ale na priv chyba nie można wysyłać załączników.
oglądajcie więc wszyscy mojego Bernarda ;)
Załączniki
DSC01988.JPG
DSC01980.JPG
nuncjusz1
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: nuncjusz1 »

Mój wygląda inaczej,tj. obudowa jest cała metalowa(rozumiem że te boczki drewniane są dorobione),z grubej blachy malowanej chropowatym czarnym lakierem.Bardzo elegancki ten twój Berni.
Pozdrawiam
nuncjusz1
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: nuncjusz1 »

A cóż to te małe pudełeczko z boku,zasilacz?
Pozdrawiam
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

Pewnie przedwzmacniacz RIAA.
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

:arrow: Piotr. Jestes nadzwyczaj produktywną osobą .Pokazałeś już wiele urządzeń elektronicznych własnej konstrukcji.Chylę czoło.
Lech S.
gutten
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: gutten »

Piotrze, ty kryptoaudiofilu :lol:
Jak się teraz wytłumaczysz z tych firmowych interkonektów i sieciówek własnej roboty? Trzeba było chociaż zasłonić :D
Pzdr.

Ps. A gramofon piękny.
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Po co się ma tłumaczyc ? Taki sprzęt ,a kable wzięte z nocnej lampki? Jak to by wygladało?
Lech S.
Awatar użytkownika
dsrecordss
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: dsrecordss »

Witam,
Jestem pod wrażeniem;) Czy dobrze widzę? świetne kable sieciowe wpięte w zwykłą listwę zasilającą?:P Naprawdę podoba mi sie twoje okablowanie... Budzi respekt-widać że solidne:)
pozdrawiam
Szczyt bezpłodności: 30 lat stosunków z ZSRR...
gutten
250...374 postów
250...374 postów

Lech Sołtysik pisze:Po co się ma tłumaczyc ? Taki sprzęt ,a kable wzięte z nocnej lampki? Jak to by wygladało?
To prosta droga ku zatraceniu.
Zaczyna się niewinnie - od wpięcia firmowego kabelka, bo ładnie wygląda. Za jakiś czas dojdą srebrne kable głośnikowe, potem kondycjoner, platformy antywibracyjne... aż pewnego dnia Piotr z przerażeniem odkryje, że słyszy różnicę między zwykłym kablem a posrebrzanym. Ale wtedy będzie już za późno i nikt nie będzie mu w stanie pomóc...
To zupełnie jak alkoholizm - zaczyna się od jednego kieliszka...
OTLamp

Post autor: OTLamp »

gutten pisze: aż pewnego dnia Piotr z przerażeniem odkryje, że słyszy różnicę między zwykłym kablem a posrebrzanym. Ale wtedy będzie już za późno i nikt
On już to odkrył dawno temu :lol: . Myślisz że te plecione warkoczyki zakończone kartoflami z bolcami to skąd?
gutten
250...374 postów
250...374 postów

Pozłacane wyjścia RCA w gramofonie... czysta perwersja.

Piotrze, chyba czas żebyś wziął ze mnie przykład i wystąpił z otwartą przyłbicą. Czekamy na wpis: "Mam na imię Piotr i jestem audiofilem" :oops:
szalony

Post autor: szalony »

Jak już dbamy o wygląd to zamontuj gniazda neutrika (niekoniecznie te w aluminiowym wytłoku) :D

PS. Jeśli te, które zamontowałeś, to "lepsze z elektronicznego" - to miałem z nimi przykre doświadczenia (wyglądały identycznie jak twoje). Cały gwint był pokryty kolorową powłoką (kłopot miałem albo z bordowym albo z czarnym), i nie było kontaktu między nim, a nakrętką i podkładką do której się lutuje masę. Musiałem to drapać papierem ściernym :roll:
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Witam.
Czytam wypowiedzi i mam wrażenie , że krytyczne , a nawet złośliwe uwagi biorą się z osobistej niemocy wykonania i zaprezentowania na forum własnych konstrukcji.Więc należy się przyczepić do kabelków na zasadzie - jest człowiek, to znajdzie sie na niego paragraf ( skad my to znamy).
:arrow: Gutten , może znasz definicje audiofila , chętnie się zapoznam.
Niektóre wypowiedzi kojarzą się ( być może niesłusznie) z facetem ubranym w garnitur , koszule i krawat(sprzęt jak na zdjęciach), a obuwie to schodzone trampki ( kable z nocnej lampki- nie ma na zdjęciach).
Dodam, ze nie nie posiadam podstawek antywibracyjnych i innych tego typu akcesorii,ale jezeli posiadanie ich miałoby mi poprawić samopoczucie na dłuższy czas- to wolę to od valium.
Lech S.
Awatar użytkownika
dsrecordss
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: dsrecordss »

Witam,
Ja Piotra podziwiam:) I kable bardzo mi sie podobają z jednej prostej przyczyny- są solidne i wysokiej jakości. Sam staram sie używać dobrych kabli (dobrze ekranowane z siatki miedzianej, wtyki nakamichi). Ale za audiofila sie nie uważam bo to że chce się mieć niezawodne okablowanie i sprzęt o jak najwyższej jakości to chyba nie grzech :wink:
BTW: Może by tak powrócić do macierzystej dyskusji bo wątek zaczyna nabierać charakteru (anty)audiofilskiego i cos czuję że chyba wyląduje w koszu :cry:
Szczyt bezpłodności: 30 lat stosunków z ZSRR...
Awatar użytkownika
MalKontent
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: MalKontent »

Panie Lechu, luzik, przecież wszyscy sympatycznie sobie dworują :)

A co do ambicji estetyczno-jakościowych Piotra, to od zawsze widać, że człowiek to dbały i akuratny, jak coś robi - to porządnie :)

Ja również chylę, ale czoła i pozdrawiam :)

Staszek

P.S. Kupiłem właśnie fornir mahoniowy i będę pokrywał kolumny Tonsila ZG10... Czy i ja mam symptomy?...
ODPOWIEDZ