Przesyłam rysunek wykonawczy do akceptacji. Ostatni moment na wprowadzenie jakichś poprawek
Pozdrawiam,
Jakub
Załączniki
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Chyba tak, jak się nie pomyliłem w pomiarach to jest OK. Może tylko średnicę nitu zmniejszyć do 1.9mm, bo po lakierowaniu otwór pewnie trochę mniejszy się zrobi. I dzięki za pomoc.
I gotowe - podaj proszę na PW adres, to wyślę nity listem.
Pozdrawiam,
Jakub
Załączniki
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Niektóre elementy już odnowione - blachy stanowiące ekran drugiego obwodu i same cewki. Cewki trzeba było naprawić, bo przerwane były doprowadzenia od cewki anodowej średniofalowej i przerwana cewka reakcyjna. Blachy było sporo pordzewiałe mają trochę głębokich wżerów, jeszcze kilka lat i radio byłoby do odbudowy a nie renowacji. Na fotkach efekt przed:
i po:
. Polecony mi cynk w sprayu się sprawdził, nie jest to co prawda lustrzana powłoka jak oryginalny cynk, ale też dobrze wygląda. Miejmy nadzieję, że będzie również trwały.
A jaki konkretny cynk Kolega użył? Sam się zastanawiam nad użyciem cynku w sprayu do zabezpieczenia jednego chassis, choć w oryginale była farba ale rdzy się trochę nazbierało więc może lepiej dać cynk, tak się zastanawiam....
Pozdrawiam,
A.
P.S.
Wysłałem PW w sprawie KIT-u wzmacniacza, nie wiem czy Kolega widział
tszczesn pisze: ↑sob, 18 lutego 2023, 22:33
Polecony mi tutaj środek firmy Bernier - "Spray Cynkowo-Aluminiowy". Jak z trwałością to zobaczymy po latach
No tak, czas pokaże Jeszcze pomyślę nad użyciem tego cynku, lub samej farby.