Na płycie czołowej widnieje 64kHz-130Mhz AM/FM Signal GeneratorJado pisze: ↑sob, 3 kwietnia 2021, 22:45
Czy PG21 idzie do wyższej częstotliwości niż PG20? (mój tylko do 102MHz) czy też to jakieś przeregulowanie?
Wygląda na to, że przy najwyższych częstotliwościach coś "się nie wyrabia" lub przywiera sygnał w.cz..
Czy sonda oscyloskopowa jakiej używasz ma odp. zapas częstotliwości?
Mój oscyloskop Ma pasmo Do 100Mhz (został zhakowany na opcję 200Mhz 1Ga/s) Sondę mam niestety PP510 100Mhz z zestawu

Nie mam opcji przestawienia wejść na 50 om chyba Rigol coś takiego umożliwiał, mój ma tylko wejście 1Mom/15pF.
Może spróbuję podpiąć go bezpośrednio przewodem BNC, zakładać terminator 50 om od strony oscyloskopu?
Wydaje mi się że wcześniej zanim zacząłem kręcić tymi podkówkami tak nie było tzn. był jakiś spadek widoczny na paśmie UKF ale nie aż taki.
Przemierzyłem co jest na wejściu płytki wzmacniacza Wcz. popiołem sondę oscyloskopu do tej wtyczki z czerwoną koszulką wypiętej z płytki WW. Na wszystkich zakresach wygląda to podobnie, na ostatnim mamy 360mV dla 61MHz i 230mV dla 130Mhz wartość min 161mV dla max oraz w połowie zakresu tuż przed przełączeniem kontaktronu. Średnia 250mV Max 360mV podczas przestrajania pasma najpierw mamy max potem minimalnie napięcie spada kręcę dalej pyka przekaźnik znów napięcie podskakuje i w miarę zwiększania częstotliwości widać delikatne zmiany.