Ostatecznie zdecydowałem się na materiał 8 mm zamiast 6. Obejmy będą skręcane dwiema mosiężnymi śrubami M5, przechodzącymi przez uszy po obu stronach obejmy, poza obrysem rdzenia. W jednej części obejmy otwory rozwiercę na 5 mm, w drugiej - nagwintuję pod M5.
Nie zaznaczałem tego na rysunku (bo wykonam to sam, a rysunek zanosiłem do zakładu cięcia wodą i nie chciałem go niepotrzebnie zaciemniać), ale w "nóżkach" obejm nawiercone będą i nagwintowane otwory pod śruby M4 mocujące cały zespoł do chassis. Natomiast po przeciwnej stronie będą otwory pod M3 mocujące tekstolitową płytkę z wyprowadzeniami uzwojeń.
Łatwiej będzie pokazać niż opisać, ale to jeszcze pieśń przyszłości - najpierw muszę wykonać karkasy i nawinąć cewki, a dopiero potem składać transformatory i dodawać wodotryski

PS. Obejma (materiał + cięcie) wyszła mnie ok. 12 zł/szt. Uważam, że to bardzo tanio, a jakość takiego mocowania i jego estetyka nie znosi porównania ze stosowaną oryginalnie w Zatrze giętą obejmką z blachy cynkowanej.
Pozdrawiam,
Jakub