Płyty winylowe

Informacje o wymianie w zakresie tematyki forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Płyty winylowe

Post autor: romanradio »

Witam koledzy
Poszukuję płyty z utworami w wykonaniu Chóru Aleksandrowa ,koniecznie z pieśnią "Święta Wojna" ("Svyataya Vayna").Mam do zamiany ponad 100 szt.płyt winylowych z PRL-u z różnymi gatunkami muzyki.Zapraszam na PW!
R.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
kraz

Re: Płyty winylowe

Post autor: kraz »

Witam, z mojego skromnego zbioru mam tylko jedną płytę z Chórem Aleksandrowa, płyta "made in USSR" z lat 60-tych na 33 1/2 obrotów, dziwna trochę bo mniejsza niż nasze single, na jednej stronie jest pieśń " Daleko, Daleko" (G.Nosow, N.Czurkin) pod kierownictwem B. Aleksandrowa solista G. Winogradow, na drugiej stronie "Pieśń żołnierzy pogranicza" (W.Muradeli, W.Małkow) pod kierownictwem B. Aleksandrowa solista W. Dmitriew nagranie z transmisji radiowej, płyta produkowana na nasz rynek, ile ja się nasłuchałem tych płyt na Sonacie aż wysiadła całkowicie i poszła na rozbiórkę ale to 40 lat temu, płyta nie jest na sprzedaż, mógłbym udostępnić nagranie ale nie wiem jak ją przegrać no i płyta nie wiem w jakim jest stanie bo nie przesłuchiwałem jej ze 30 parę lat, zresztą nie muszę tak mi się wryła w pamięć :lol: , z tego co pamiętam to fantastyczne nagranie szczególnie "Pieśń żołnierzy pogranicza", jak szukałem płyty dostało mi się za nie od córki lat 21 żebym zebrał je w jedno miejsce żeby można było je posłuchać :shock: , pozdrawiam Hieronim K.
Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: romanradio »

Kolego kraz,poszukuję takiej konkretnej płyty do zbioru.Wśród dużego zbioru winyli mam kilka ulubionych które w czasie pracy w warsztacie radiowym puszczam sobie na starym sprzęcie spod kontenera.Przy otwartym balkonie na osiedlową ulicę.Rosyjskie utwory potrzebne mi aby doprowadzić do depresji ( a może zejścia) pobliskiego rusofoba do które nie dociera ,że ZSRR już nie istnieje
pozdrawiam
R.
Załączniki
010 (Kopiowanie).JPG
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Radiohead 49
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Radiohead 49 »

Witam,
zanim dostaniesz Romanie płytę winylową, tu masz ten konkretny utwór:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... CqT6Z3c7iA
Pozdrawiam. Jerzy
chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: chrzan49 »

Romku.Bardziej skuteczne Radio Maryja czy discopolo.
Tomasz
ODPOWIEDZ