Witam koledzy
Poszukuję płyty z utworami w wykonaniu Chóru Aleksandrowa ,koniecznie z pieśnią "Święta Wojna" ("Svyataya Vayna").Mam do zamiany ponad 100 szt.płyt winylowych z PRL-u z różnymi gatunkami muzyki.Zapraszam na PW!
R.
Płyty winylowe
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1250...1874 posty
Płyty winylowe
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Re: Płyty winylowe
Witam, z mojego skromnego zbioru mam tylko jedną płytę z Chórem Aleksandrowa, płyta "made in USSR" z lat 60-tych na 33 1/2 obrotów, dziwna trochę bo mniejsza niż nasze single, na jednej stronie jest pieśń " Daleko, Daleko" (G.Nosow, N.Czurkin) pod kierownictwem B. Aleksandrowa solista G. Winogradow, na drugiej stronie "Pieśń żołnierzy pogranicza" (W.Muradeli, W.Małkow) pod kierownictwem B. Aleksandrowa solista W. Dmitriew nagranie z transmisji radiowej, płyta produkowana na nasz rynek, ile ja się nasłuchałem tych płyt na Sonacie aż wysiadła całkowicie i poszła na rozbiórkę ale to 40 lat temu, płyta nie jest na sprzedaż, mógłbym udostępnić nagranie ale nie wiem jak ją przegrać no i płyta nie wiem w jakim jest stanie bo nie przesłuchiwałem jej ze 30 parę lat, zresztą nie muszę tak mi się wryła w pamięć
, z tego co pamiętam to fantastyczne nagranie szczególnie "Pieśń żołnierzy pogranicza", jak szukałem płyty dostało mi się za nie od córki lat 21 żebym zebrał je w jedno miejsce żeby można było je posłuchać
, pozdrawiam Hieronim K.

-
- 1250...1874 posty
Kolego kraz,poszukuję takiej konkretnej płyty do zbioru.Wśród dużego zbioru winyli mam kilka ulubionych które w czasie pracy w warsztacie radiowym puszczam sobie na starym sprzęcie spod kontenera.Przy otwartym balkonie na osiedlową ulicę.Rosyjskie utwory potrzebne mi aby doprowadzić do depresji ( a może zejścia) pobliskiego rusofoba do które nie dociera ,że ZSRR już nie istnieje
pozdrawiam
R.
pozdrawiam
R.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
-
- 125...249 postów
Witam,
zanim dostaniesz Romanie płytę winylową, tu masz ten konkretny utwór:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... CqT6Z3c7iA
Pozdrawiam. Jerzy
zanim dostaniesz Romanie płytę winylową, tu masz ten konkretny utwór:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... CqT6Z3c7iA
Pozdrawiam. Jerzy
-
- 1875...2499 postów
Romku.Bardziej skuteczne Radio Maryja czy discopolo.
Tomasz
Tomasz