Kondycjoner...

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
szewek
625...1249 postów
625...1249 postów
Kontakt:

Kondycjoner...

Post autor: szewek »

Zaciekawiło mnie takie urządzenie: http://allegro.pl/gigawatt-pc-3-se-evo- ... 81959.html.
Zastanawiam się skąd się bierze wiara że toto poprawia jakość słuchanego dźwięku? Przecież musi być jakieś wytłumaczenie...
Pozdrawiam,
Piotr.
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
tuxcnc
250...374 postów
250...374 postów

Re: Kondycjoner...

Post autor: tuxcnc »

Na twoje pytanie odpowiedź jest bardzo prosta - to są mechanizmy psychologiczne.
Ludzie są gotowi poświęcić życie, żeby zdobyć coś, co im do niczego nie jest potrzebne i obiektywnie ma niewielką wartość.
Najpierw dają się ponieść emocjom, a potem próbują za wszelką cenę zracjonalizować swoje działanie i prędzej zgwałcą elementarną logikę niż przyznają się do popełnienia błędu.
I może na tym zakończmy, bo zaraz tu wpadnie jakiś audiofil i będzie kolejna awantura ...
Awatar użytkownika
Paczący kot
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Paczący kot »

...W PC-3 SE EVO zastosowano innowacyjny, dwustopniowy system dystrybucji prądu :lol: :lol: :lol: , będący własnym opracowaniem firmy. Oparty jest on na masywnych szynach dystrybucyjnych, wykonanych z polerowanych sztab z posrebrzanej miedzi katodowej :lol: :lol: :lol: (Cu-OF) o wysokiej czystości. Pierwszy stopień umożliwia bezstratną i równomierną dystrybucję napięcia do poszczególnych gałęzi filtrujących. Drugi stopień dostarcza prąd bezpośrednio do każdej pary gniazd wyjściowych poprzez okablowanie wykonane przewodnikami o przekroju 4 QMM z posrebrzanej miedzi beztlenowej izolowanej teflonem :lol: :lol: :lol: . Wysoka przewodność oraz masywny przekrój poprzeczny rzędu 30 QMM każdej z szyn, zapewnia równomierny i stabilny rozkład mocy niezależnie od obciążenia poszczególnych wyjść kondycjonera.
Dla zapewnienia możliwie najwyższej odpowiedzi impulsowej, PC-3 SE EVO został wyposażony w podwójny układ buforujący z ogniwami kompensacyjnymi o powiększonej pojemności. Układ zwiększa wydajność prądową przy obciążeniach nieliniowych :lol: :lol: :lol: jakie stanowią np. wzmacniacze mocy oraz niweluje różnice między mocą na wejściu i wyjściu kondycjonera :lol: :lol: :lol: ,

Dziękuję Koledzy, poprawiliście mi humor przed snem .Brakuje tu tylko izolacji z pyty pytona elektrycznego i przekładek z mysich kuciapek.
Co ja pacze ?
Awatar użytkownika
slawekmod
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: slawekmod »

Cena promocyjna :lol:
Życie czasami bywa dziwniejsze od fikcji. :shock: Dziwię się że nie ma w sprzedaży specjalnie selekcjonowanych elektronów szybszych od światła zamkniętych w złotych puszkach i przeznaczonych do zasilania audiofilskich fanaberii.
Moje drugie hobby można zobaczyć tu http://forum.aerodesignworks.eu/
Jak ktoś pomoże Ci całkowicie bezinteresownie to zwyczajnie powiedz "dziękuję".
Awatar użytkownika
salicjonał
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: salicjonał »

O rany, kolejną głupotę wypisano.

Panowie, zacznijcie w końcu rozmowy o czymś interesującym, a nie o bzdurach...

To są wszystko absurdalnie kuriozalne bzdety, które przez dziesięciolecia przez błędne nauczanie i "tradycje" tak mocno utkwiły w środowisku ludzi zajmujących się audio, że niepodobna, aby zaczęli w końcu składać normalne wzmacniacze, głośniki itp.

Przepraszam, ale ...coraz bardziej mi się to forum nie podoba. Przez te audiofilskie i idiotyczne opinie.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
Awatar użytkownika
akordeonista
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: akordeonista »

A ja myślałem, że poczucia humoru brakuje tylko partyjnym kacykom... :wink:
Wszystkie szczelne złącza przeciekają a każda rura po skróceniu jest za krótka - trzecie prawo Murphy'ego.
Awatar użytkownika
szewek
625...1249 postów
625...1249 postów
Kontakt:

Post autor: szewek »

:wink:
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
Awatar użytkownika
salicjonał
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: salicjonał »

A ja myślałem, że poczucia humoru brakuje tylko partyjnym kacykom..
Jeśli komuś nie odpowiada moje poczucie humoru/poglądy/prostolinijność/szczerość/rubaszność, czy ogólnie postawa jako człowieka, to zawsze może zignorować mój post. Nie widzę powodu, by dla poprawienia dobrego samopoczucia komuś, zmieniać swoje usposobienie. W Polsce jest prawie 40 mln ludzi, i nie ma obowiązku "lubienia" mnie.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
alpher
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: alpher »

ODPOWIEDZ