Kondycjoner...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- szewek
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Kondycjoner...
Zaciekawiło mnie takie urządzenie: http://allegro.pl/gigawatt-pc-3-se-evo- ... 81959.html.
Zastanawiam się skąd się bierze wiara że toto poprawia jakość słuchanego dźwięku? Przecież musi być jakieś wytłumaczenie...
Pozdrawiam,
Piotr.
Zastanawiam się skąd się bierze wiara że toto poprawia jakość słuchanego dźwięku? Przecież musi być jakieś wytłumaczenie...
Pozdrawiam,
Piotr.
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
Re: Kondycjoner...
Na twoje pytanie odpowiedź jest bardzo prosta - to są mechanizmy psychologiczne.
Ludzie są gotowi poświęcić życie, żeby zdobyć coś, co im do niczego nie jest potrzebne i obiektywnie ma niewielką wartość.
Najpierw dają się ponieść emocjom, a potem próbują za wszelką cenę zracjonalizować swoje działanie i prędzej zgwałcą elementarną logikę niż przyznają się do popełnienia błędu.
I może na tym zakończmy, bo zaraz tu wpadnie jakiś audiofil i będzie kolejna awantura ...
Ludzie są gotowi poświęcić życie, żeby zdobyć coś, co im do niczego nie jest potrzebne i obiektywnie ma niewielką wartość.
Najpierw dają się ponieść emocjom, a potem próbują za wszelką cenę zracjonalizować swoje działanie i prędzej zgwałcą elementarną logikę niż przyznają się do popełnienia błędu.
I może na tym zakończmy, bo zaraz tu wpadnie jakiś audiofil i będzie kolejna awantura ...
- Paczący kot
- 375...499 postów
...W PC-3 SE EVO zastosowano innowacyjny, dwustopniowy system dystrybucji prądu
, będący własnym opracowaniem firmy. Oparty jest on na masywnych szynach dystrybucyjnych, wykonanych z polerowanych sztab z posrebrzanej miedzi katodowej
(Cu-OF) o wysokiej czystości. Pierwszy stopień umożliwia bezstratną i równomierną dystrybucję napięcia do poszczególnych gałęzi filtrujących. Drugi stopień dostarcza prąd bezpośrednio do każdej pary gniazd wyjściowych poprzez okablowanie wykonane przewodnikami o przekroju 4 QMM z posrebrzanej miedzi beztlenowej izolowanej teflonem
. Wysoka przewodność oraz masywny przekrój poprzeczny rzędu 30 QMM każdej z szyn, zapewnia równomierny i stabilny rozkład mocy niezależnie od obciążenia poszczególnych wyjść kondycjonera.
Dla zapewnienia możliwie najwyższej odpowiedzi impulsowej, PC-3 SE EVO został wyposażony w podwójny układ buforujący z ogniwami kompensacyjnymi o powiększonej pojemności. Układ zwiększa wydajność prądową przy obciążeniach nieliniowych
jakie stanowią np. wzmacniacze mocy oraz niweluje różnice między mocą na wejściu i wyjściu kondycjonera
,
Dziękuję Koledzy, poprawiliście mi humor przed snem .Brakuje tu tylko izolacji z pyty pytona elektrycznego i przekładek z mysich kuciapek.

Dla zapewnienia możliwie najwyższej odpowiedzi impulsowej, PC-3 SE EVO został wyposażony w podwójny układ buforujący z ogniwami kompensacyjnymi o powiększonej pojemności. Układ zwiększa wydajność prądową przy obciążeniach nieliniowych

Dziękuję Koledzy, poprawiliście mi humor przed snem .Brakuje tu tylko izolacji z pyty pytona elektrycznego i przekładek z mysich kuciapek.
Co ja pacze ?
- slawekmod
- 1875...2499 postów
Cena promocyjna
Życie czasami bywa dziwniejsze od fikcji.
Dziwię się że nie ma w sprzedaży specjalnie selekcjonowanych elektronów szybszych od światła zamkniętych w złotych puszkach i przeznaczonych do zasilania audiofilskich fanaberii.

Życie czasami bywa dziwniejsze od fikcji.

Moje drugie hobby można zobaczyć tu http://forum.aerodesignworks.eu/
Jak ktoś pomoże Ci całkowicie bezinteresownie to zwyczajnie powiedz "dziękuję".
Jak ktoś pomoże Ci całkowicie bezinteresownie to zwyczajnie powiedz "dziękuję".
- salicjonał
- 1250...1874 posty
O rany, kolejną głupotę wypisano.
Panowie, zacznijcie w końcu rozmowy o czymś interesującym, a nie o bzdurach...
To są wszystko absurdalnie kuriozalne bzdety, które przez dziesięciolecia przez błędne nauczanie i "tradycje" tak mocno utkwiły w środowisku ludzi zajmujących się audio, że niepodobna, aby zaczęli w końcu składać normalne wzmacniacze, głośniki itp.
Przepraszam, ale ...coraz bardziej mi się to forum nie podoba. Przez te audiofilskie i idiotyczne opinie.
Panowie, zacznijcie w końcu rozmowy o czymś interesującym, a nie o bzdurach...
To są wszystko absurdalnie kuriozalne bzdety, które przez dziesięciolecia przez błędne nauczanie i "tradycje" tak mocno utkwiły w środowisku ludzi zajmujących się audio, że niepodobna, aby zaczęli w końcu składać normalne wzmacniacze, głośniki itp.
Przepraszam, ale ...coraz bardziej mi się to forum nie podoba. Przez te audiofilskie i idiotyczne opinie.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
- akordeonista
- 500...624 posty
A ja myślałem, że poczucia humoru brakuje tylko partyjnym kacykom... 

Wszystkie szczelne złącza przeciekają a każda rura po skróceniu jest za krótka - trzecie prawo Murphy'ego.
- salicjonał
- 1250...1874 posty
Jeśli komuś nie odpowiada moje poczucie humoru/poglądy/prostolinijność/szczerość/rubaszność, czy ogólnie postawa jako człowieka, to zawsze może zignorować mój post. Nie widzę powodu, by dla poprawienia dobrego samopoczucia komuś, zmieniać swoje usposobienie. W Polsce jest prawie 40 mln ludzi, i nie ma obowiązku "lubienia" mnie.A ja myślałem, że poczucia humoru brakuje tylko partyjnym kacykom..
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.