Lodówka padła, ale z jakiego powodu...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- matmax426
- 375...499 postów
Re: Lodówka padła, ale z jakiego powodu...
Gryzonie na pewno, w dodatku lubią prąd. Jak miałem myszoskoczki to gryzły tylko kable w których był jakikolwiek prąd (zasilające i głośnikowe). Na kable bez prądu które dałem do klatki nawet nie zwracały uwagi
Ω µ Π φ α β ε ω
-
- 1250...1874 posty
Myszoskoczki !!! - tę szarańczę trzeba trzymać zamkniętą za cztery spusty. Proponuję rybki ... one kabli nie gryzą.
A króliki ? Nie wiem – moim zdaniem mało towarzyskie i używają swoich siekaczy bez kontroli – faktycznie, może lepiej rybki?
Przez pewien czas w moim domu pojawiły się w krótkich odstępach czasu, kolejno : pies (a raczej suka, przybłęda), kotka i szczur. Helmut (szczur) miał zawsze klatkę otwartą i tam rozkoszował się prywatnością. Wszystkie sierściuchy musiały dzielić wspólny teren i wspólną miskę z wodą. A że to nie ludzie to dogadały się, nie miały wyjścia.
Ad rem - żadne z nich nie było zainteresowane moimi kablami.
I takie moje osobiste spostrzeżenie: nie należy bez uprzedzenia zostawiać zwierzaki na tak długi czas bo im odbija. Nagle znikacie a one to przeżywają.
A króliki ? Nie wiem – moim zdaniem mało towarzyskie i używają swoich siekaczy bez kontroli – faktycznie, może lepiej rybki?
Przez pewien czas w moim domu pojawiły się w krótkich odstępach czasu, kolejno : pies (a raczej suka, przybłęda), kotka i szczur. Helmut (szczur) miał zawsze klatkę otwartą i tam rozkoszował się prywatnością. Wszystkie sierściuchy musiały dzielić wspólny teren i wspólną miskę z wodą. A że to nie ludzie to dogadały się, nie miały wyjścia.
Ad rem - żadne z nich nie było zainteresowane moimi kablami.
I takie moje osobiste spostrzeżenie: nie należy bez uprzedzenia zostawiać zwierzaki na tak długi czas bo im odbija. Nagle znikacie a one to przeżywają.
Nie gryzonie, siekaczowce, choć obie grupy wywodzą się od wspólnego przodka.matmax426 pisze:Gryzonie na pewno, (...)
Miałem kiedyś psinę, wyżlicę krótkowłosą, która lubiła przewody. Zdarzyło się, że joystick od amigi przestał mi reagować w grze dzięki jej pomocy. Trudno, trochę śmiechu było, zlutowało się kabel i po problemie. Trochę straszniej było innym razem, gdy byliśmy u cioci. Pies "spał" za fotelem. Nagle światło w całym domu przygasło, pies zawył i wyskoczył zza mebla. Okazało się że operował na kablu od lampki. Bezpieczników nie wysadziło. Psu nic nie było poza szokiem. Widocznie porażenie przez szczeki nie wpływa na serce.
Sprawca ma końcówki wąsów przypalone - charakterystyczne "kulki" na końcach. Kto sobie futro na swoich włochatych łapskach kiedyś opalił ten wie o co chodzi.
E tamgustaw353 pisze: Proponuję rybki ... one kabli nie gryzą.
- matmax426
- 375...499 postów
Sądząc po płomieniach to ta rybka raczej za rurociąg z bezyną się wzięła 

Ω µ Π φ α β ε ω