A kto napisal, ze we wzmacniaczach gitarowych filtrem smieci przesterowania jest glosnik?przemak pisze:To przypomnij, kto napisał "Czy nikt tu nie slyszal o filtrach pasmowych w kolumnach wielodroznych?".Schmielarz pisze:Jaki sens ma namawianie mnie na wstawianie filtru na wyjsciu wzmacniacza gdzie mamy do czynienia z duzymi mocami, jak ten filtr mozna wstawic na koncu przedwzmacniacza gdzie nie bedzie takich strat.
Z technicznego punktu widzenia to rozwiazanie jest bez sensu ale z ekonomicznego ma sens bo obniza koszt.
Wszyscy tu czytaja to co chca przeczytac ale juz mnie to nie dziwi. Za to dziwia mnie radykalne stwierdzenia, ze nie da sie grac (gitara) na wzmacniaczu HiFi (siara i piach), ze wzmacniacz gitarowy bez glosnika tnacego pasmo na 5kHz zle brzmi (cokolwiek mialo by to oznaczac), ze przedwzmacniacz z przesterem zakonczony filtrem podlaczony do HiFi bedzie zle brzmial (tak jakby ten filtr nie dzialal?). Kazda gitara ma mozliwosc zmiany barwy poprzez filtr RC(L) i przelaczanie przetwornikow.przemak pisze: Reszty nie komentuję, bo szkoda mojego czasu. Ja wiem, co piszę, chodziło mi o konkrety, gdzie ktokolwiek napisał, że się nie da. Wszyscy oczywiście piszą, że to bez sensu, a to jednak co innego. Już wiesz lepiej. Jesteś niegrzeczny i czytasz to, co chcesz przeczytać. Za to sygnaturkę masz mocarną. Powodzenia!
Ty zarzucasz mi, ze jestem niegrzeczny