Od jakiegoś czasu zaglądam do gratowozu postawionego w moim miescie w poszukiwaniu jakichś ciekawych urządzeń. Dzisiaj byłem zaskoczony wysypem urządzeń, zarówno starych jak i tych całkiem nowoczesnych, zaciekawiły mnie w zasadzie tylko dwa telewizory i magnetofon szpulowy ale postanowiłem nabrać sobie troche więcej sprzętu, no ale o tym później. Pierwszy nabytek to telewizor Zefir, wygląda na w miare kompletny, poza tym, że ktoś na kablu dorobił mu wyłącznik od lampki nocnej, wygląda on tak jak na zdjęciu w załączniku tego postu (niestety nie za bardzo umiem dodawać zdjęcia na takie fora), drugim znaleziskiem był już niestety mniej kompletny telewizor który miał co prawda uszkodzony kawałek plastiku z nazwą, ale znalazłem w internecie, że jest to Alga 21, zdjęcia również dodaje. Teraz nasuwają się pytania: Jak i czy wogóle zabrać się do podłączenia tych telewizorów do prądu? Co może się stać? Nie mam w tym doświadczenia i szczerze mówiąc gdy się rodziłem te telewizory kończyły swój żywot..
Poza tym jeszcze jeden znaleziony odbiornik, już nie tak stary, ale odziwo jary, zwie się Hermes T600, oj nie łatwo było go przewieźć maluchem