Pożegnanie

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
nxn68
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Pożegnanie

Post autor: nxn68 »

dramat i łzy po stracie trochę mi jadą kiczem
Żaden dramat i łzy, za duży na to jestem, tylko stwierdzenie faktu. Ich decyzji nie oceniam, nie mój problem, wpisy Alka i Traxmana pozostaną. Poza forum też można uzyskać od nich pomoc. Sądzę jednak, że wcześniej działo się o wiele więcej niż ostatnio, w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Waldemar D. pisze: Może narażę się wielu kolegom, ale te pożegnania, dramat i łzy po stracie trochę mi jadą kiczem... Już po odejściu traxmana zwróciłem uwagę, że jestem rozczarowany jak niewiele niektórym trzeba, żeby z dnia na dzień olać to Forum (w domyśle ludzi).
Mocne słowa....więcej się dzieje poza forum niż to co możesz przeczytać, to co tu koledzy piszą to często czubek, poniżej się dużo nieprzyjemnych rzeczy dzieje, w końcu to wybucha. Powody takiej decyzji Alka (kontakt na pw) znam, szkoda, że zareagował (zbyt?) nerwowo, na pewno kontakt osobisty z nim będę utrzymywał.
sppp
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: sppp »

Wielka szkoda, tylko tyle mogę powiedzieć. Powodów nie znam, byłem w delegacji i 2 dni byłem odcięty od świata. Jak widać były to bardzo ważne 2 dni.
Zaczynam dochodzić do wniosku, że muszę zacząć kolekcjonować prywatne kontakty do Kolegów z forum, bo forum zdaje się zmierzać w niebyt.
Zapewne niebawem zacznę rozsyłać do Kolegów PW z moimi namiarami.
Pozdrawiam
Sebastian

Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Awatar użytkownika
djivo
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: djivo »

Szkoda Myślę że przemyśleć nie raz a kilka razy .
Nie wierzę że nie brak Tobie tego forum . Myślę że również Tobie pozostała dziura w sercu po 9-więciu latach.
Smutne jest jak ktoś umiera . Ale jeszcze bardziej smutne kiedy odchodzi z jakiegoś powodu .
Pozdrawiam Alku . Cieszę się że miałem okazję się czegoś dowiedzieć choćby w prywatnej korespondencji mailowej .
I nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Cię do naszego grona raz jeszcze .
Nikt nie będzie na pewno zły :).
A może się zrobi jakąś Lampową imprezę . Każdy coś przyniesie a nie tak tylko Płacz i łzy . :cry:
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Awatar użytkownika
riversedge_pl
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Post autor: riversedge_pl »

Tomek Janiszewski pisze:sam musiałem niedawno stoczyć walkę nie tylko z jakimś troll-bootem ale jeszcze i z dwoma stojącymi po jego stronie go moderatorami - i jakoś jeszcze żyję, chociaż mieli i nadal mają władzę aby mnie za to zabić. A tu żeby tak od razu wymięknąć :oops:
Ja w pewnym stopniu rozumiem decyzję Alka, jednakże sam osobiście nie nagłaśniałbym problemu do tego stopnia, by pisać coś w stylu "ostatniego pożegnania". Generalnie na wielu forach admini nie mają zielonego pojęcia o tym, jak zarządzać forum, a moderatorzy są nie tylko subiektywni, ale przegrywają także z własną słabością do nadużywania władzy nad innymi.
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: ZoltAn »

Zapytam, po swojemu, czyli od serca i po kresowemu, ergo bez owijania w bawełnę, kadzenia i słodzenia:

- co się na tej Triodzie, którą (póki co...) uważam za jedno z najbardziej demokratycznych, tolerancyjnych i życzliwych polskich for elektronicznych - DO XXXXY NĘDZY - zaczyna wyrabiać :?: :?: :?:

Czyżby i ona przekształcała się w POLSKIE PIEKŁO, gdzie kotła płonącej siarki nie musi pilnować żaden "brandmeister" bo polskie diabły wzajemnie będą baczyć, by któryś z ognia się nie wyrwał :?: :?: :?:

Że zapytałem nazbyt brutalnie i dosadnie o to, co jedynie wypada określić brutalnie i dosadnie :?:

A tak, taki już jestem: życie pojmuję po swojemu czyli bez odcieni i półtonów, jako czerń i biel, niczym w Biblii - TAK TAK, NIE NIE..., i może dlatego mam tylu wrogów co i przyjaciół :?: :!:

Jeżeli ktoś uczuł się urażony formą tego zapytania - NIE PRZEPRASZAM i NIE MAM ZAMIARU TEGO CZYNIĆ: skoro jesteśmy (ponoć...) dorosłymi i myślącymi ludźmi, to okażmy to dorastając do walki z tego rodzaju problemami (także kompetencyjnymi) i myśląc jak im zaradzić na przyszłość, żeby nie tracić najcenniejszych ludzi, składających się i pracujących na to, co chyba warte jeżeli już nie odbudowy to przynajmniej zachowania: POLSKĄ ELEKTRONIKĘ LAMPOWĄ :idea:

Niemniej, mimo, że może nie miejsce, czas i temat, kilka uwag do P.T. Użytkowników:

- jesteś NOWY (czyli Jaś Zielone Ucho :mrgreen: ):

1/ okaż mnimum elementarnej wiedzy,

2/ nie pytaj o podstawowe pierdoły i nie żądaj nauki abecadła,

3/ wiele cennych informacji znajdziesz w przysłowiowych "googlach" - "załóż" je na nos i wklep "kejłord" - otworzy Ci się multum odnośników - także (zwłaszcza Triodowych) z gotowymi odpowiedziami i podpowiedziami...
Korzystaj z Grafiki Google (schematy) :idea:

3/ ad triodowe Lampy dla Początkujących... :!: :idea: :!:

4/ Kaziu, nie męcz ojca :!:
Czytając wiele postów zauważyłem, że niektórzy JZU :mrgreen: próbują traktować bardziej doświadczonych Kolegów niczym lekarzy w przychodniach (sprawdzę jeszcze u innego - a nuż poprzedni się pomylił :?: )

5/ nie obrażaj się na nikogo i nie obrażaj nikogo - ludzie zazwyczaj są życzliwi, aczkolwiek niekiedy brak im cierpliwości i wyrozumiałości - pytaj więc grzecznie i rzeczowo formułuj swoje pytania!

- jesteś Stary (i nierzadko Lampowy Dinozaur):

1/ TOLERANCJA, TOLERANCJA, TOLERANCJA :!: :!: :!:

2/ CIERPLIWOŚĆ, CIERPLIWOŚĆ, CIERPLIWOŚĆ :idea: :idea: :idea:

3/ GRZECZNOŚĆ, GRZECZNOŚĆ, GRZECZNOŚĆ :!: :!: :!:

Wszak też kiedyś byliśmy młodzi, więc powinniśmy przypomnieć sobie jak smakuje potraktowanie z buta po zadaniu niezwykle ważnego (dla nas) a (bz)durnego dla indagowanego "wygi" - pytania...

Z poważaniem, Andrzej Żółtowski "Zoltan", Gliwice.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
TELEWIZOREK52
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: TELEWIZOREK52 »

ZoltAn pisze: DO XXXXY NĘDZY
W oryginale to lepiej brzmiało, tak swojsko. Pozdrawiam.
Zablokowany