Żaden dramat i łzy, za duży na to jestem, tylko stwierdzenie faktu. Ich decyzji nie oceniam, nie mój problem, wpisy Alka i Traxmana pozostaną. Poza forum też można uzyskać od nich pomoc. Sądzę jednak, że wcześniej działo się o wiele więcej niż ostatnio, w pozytywnym tego słowa znaczeniu.dramat i łzy po stracie trochę mi jadą kiczem
Pożegnanie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: Pożegnanie
-
- 6250...9374 posty
Mocne słowa....więcej się dzieje poza forum niż to co możesz przeczytać, to co tu koledzy piszą to często czubek, poniżej się dużo nieprzyjemnych rzeczy dzieje, w końcu to wybucha. Powody takiej decyzji Alka (kontakt na pw) znam, szkoda, że zareagował (zbyt?) nerwowo, na pewno kontakt osobisty z nim będę utrzymywał.Waldemar D. pisze: Może narażę się wielu kolegom, ale te pożegnania, dramat i łzy po stracie trochę mi jadą kiczem... Już po odejściu traxmana zwróciłem uwagę, że jestem rozczarowany jak niewiele niektórym trzeba, żeby z dnia na dzień olać to Forum (w domyśle ludzi).
Wielka szkoda, tylko tyle mogę powiedzieć. Powodów nie znam, byłem w delegacji i 2 dni byłem odcięty od świata. Jak widać były to bardzo ważne 2 dni.
Zaczynam dochodzić do wniosku, że muszę zacząć kolekcjonować prywatne kontakty do Kolegów z forum, bo forum zdaje się zmierzać w niebyt.
Zapewne niebawem zacznę rozsyłać do Kolegów PW z moimi namiarami.
Zaczynam dochodzić do wniosku, że muszę zacząć kolekcjonować prywatne kontakty do Kolegów z forum, bo forum zdaje się zmierzać w niebyt.
Zapewne niebawem zacznę rozsyłać do Kolegów PW z moimi namiarami.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Szkoda Myślę że przemyśleć nie raz a kilka razy .
Nie wierzę że nie brak Tobie tego forum . Myślę że również Tobie pozostała dziura w sercu po 9-więciu latach.
Smutne jest jak ktoś umiera . Ale jeszcze bardziej smutne kiedy odchodzi z jakiegoś powodu .
Pozdrawiam Alku . Cieszę się że miałem okazję się czegoś dowiedzieć choćby w prywatnej korespondencji mailowej .
I nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Cię do naszego grona raz jeszcze .
Nikt nie będzie na pewno zły
.
A może się zrobi jakąś Lampową imprezę . Każdy coś przyniesie a nie tak tylko Płacz i łzy .
Nie wierzę że nie brak Tobie tego forum . Myślę że również Tobie pozostała dziura w sercu po 9-więciu latach.
Smutne jest jak ktoś umiera . Ale jeszcze bardziej smutne kiedy odchodzi z jakiegoś powodu .
Pozdrawiam Alku . Cieszę się że miałem okazję się czegoś dowiedzieć choćby w prywatnej korespondencji mailowej .
I nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Cię do naszego grona raz jeszcze .
Nikt nie będzie na pewno zły

A może się zrobi jakąś Lampową imprezę . Każdy coś przyniesie a nie tak tylko Płacz i łzy .

Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
- riversedge_pl
- 125...249 postów
- Kontakt:
Ja w pewnym stopniu rozumiem decyzję Alka, jednakże sam osobiście nie nagłaśniałbym problemu do tego stopnia, by pisać coś w stylu "ostatniego pożegnania". Generalnie na wielu forach admini nie mają zielonego pojęcia o tym, jak zarządzać forum, a moderatorzy są nie tylko subiektywni, ale przegrywają także z własną słabością do nadużywania władzy nad innymi.Tomek Janiszewski pisze:sam musiałem niedawno stoczyć walkę nie tylko z jakimś troll-bootem ale jeszcze i z dwoma stojącymi po jego stronie go moderatorami - i jakoś jeszcze żyję, chociaż mieli i nadal mają władzę aby mnie za to zabić. A tu żeby tak od razu wymięknąć![]()
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Zapytam, po swojemu, czyli od serca i po kresowemu, ergo bez owijania w bawełnę, kadzenia i słodzenia:
- co się na tej Triodzie, którą (póki co...) uważam za jedno z najbardziej demokratycznych, tolerancyjnych i życzliwych polskich for elektronicznych - DO XXXXY NĘDZY - zaczyna wyrabiać
Czyżby i ona przekształcała się w POLSKIE PIEKŁO, gdzie kotła płonącej siarki nie musi pilnować żaden "brandmeister" bo polskie diabły wzajemnie będą baczyć, by któryś z ognia się nie wyrwał
Że zapytałem nazbyt brutalnie i dosadnie o to, co jedynie wypada określić brutalnie i dosadnie
A tak, taki już jestem: życie pojmuję po swojemu czyli bez odcieni i półtonów, jako czerń i biel, niczym w Biblii - TAK TAK, NIE NIE..., i może dlatego mam tylu wrogów co i przyjaciół
Jeżeli ktoś uczuł się urażony formą tego zapytania - NIE PRZEPRASZAM i NIE MAM ZAMIARU TEGO CZYNIĆ: skoro jesteśmy (ponoć...) dorosłymi i myślącymi ludźmi, to okażmy to dorastając do walki z tego rodzaju problemami (także kompetencyjnymi) i myśląc jak im zaradzić na przyszłość, żeby nie tracić najcenniejszych ludzi, składających się i pracujących na to, co chyba warte jeżeli już nie odbudowy to przynajmniej zachowania: POLSKĄ ELEKTRONIKĘ LAMPOWĄ
Niemniej, mimo, że może nie miejsce, czas i temat, kilka uwag do P.T. Użytkowników:
- jesteś NOWY (czyli Jaś Zielone Ucho
):
1/ okaż mnimum elementarnej wiedzy,
2/ nie pytaj o podstawowe pierdoły i nie żądaj nauki abecadła,
3/ wiele cennych informacji znajdziesz w przysłowiowych "googlach" - "załóż" je na nos i wklep "kejłord" - otworzy Ci się multum odnośników - także (zwłaszcza Triodowych) z gotowymi odpowiedziami i podpowiedziami...
Korzystaj z Grafiki Google (schematy)
3/ ad triodowe Lampy dla Początkujących...
4/ Kaziu, nie męcz ojca
Czytając wiele postów zauważyłem, że niektórzy JZU
próbują traktować bardziej doświadczonych Kolegów niczym lekarzy w przychodniach (sprawdzę jeszcze u innego - a nuż poprzedni się pomylił
)
5/ nie obrażaj się na nikogo i nie obrażaj nikogo - ludzie zazwyczaj są życzliwi, aczkolwiek niekiedy brak im cierpliwości i wyrozumiałości - pytaj więc grzecznie i rzeczowo formułuj swoje pytania!
- jesteś Stary (i nierzadko Lampowy Dinozaur):
1/ TOLERANCJA, TOLERANCJA, TOLERANCJA
2/ CIERPLIWOŚĆ, CIERPLIWOŚĆ, CIERPLIWOŚĆ
3/ GRZECZNOŚĆ, GRZECZNOŚĆ, GRZECZNOŚĆ
Wszak też kiedyś byliśmy młodzi, więc powinniśmy przypomnieć sobie jak smakuje potraktowanie z buta po zadaniu niezwykle ważnego (dla nas) a (bz)durnego dla indagowanego "wygi" - pytania...
Z poważaniem, Andrzej Żółtowski "Zoltan", Gliwice.
- co się na tej Triodzie, którą (póki co...) uważam za jedno z najbardziej demokratycznych, tolerancyjnych i życzliwych polskich for elektronicznych - DO XXXXY NĘDZY - zaczyna wyrabiać

Czyżby i ona przekształcała się w POLSKIE PIEKŁO, gdzie kotła płonącej siarki nie musi pilnować żaden "brandmeister" bo polskie diabły wzajemnie będą baczyć, by któryś z ognia się nie wyrwał

Że zapytałem nazbyt brutalnie i dosadnie o to, co jedynie wypada określić brutalnie i dosadnie

A tak, taki już jestem: życie pojmuję po swojemu czyli bez odcieni i półtonów, jako czerń i biel, niczym w Biblii - TAK TAK, NIE NIE..., i może dlatego mam tylu wrogów co i przyjaciół

Jeżeli ktoś uczuł się urażony formą tego zapytania - NIE PRZEPRASZAM i NIE MAM ZAMIARU TEGO CZYNIĆ: skoro jesteśmy (ponoć...) dorosłymi i myślącymi ludźmi, to okażmy to dorastając do walki z tego rodzaju problemami (także kompetencyjnymi) i myśląc jak im zaradzić na przyszłość, żeby nie tracić najcenniejszych ludzi, składających się i pracujących na to, co chyba warte jeżeli już nie odbudowy to przynajmniej zachowania: POLSKĄ ELEKTRONIKĘ LAMPOWĄ

Niemniej, mimo, że może nie miejsce, czas i temat, kilka uwag do P.T. Użytkowników:
- jesteś NOWY (czyli Jaś Zielone Ucho

1/ okaż mnimum elementarnej wiedzy,
2/ nie pytaj o podstawowe pierdoły i nie żądaj nauki abecadła,
3/ wiele cennych informacji znajdziesz w przysłowiowych "googlach" - "załóż" je na nos i wklep "kejłord" - otworzy Ci się multum odnośników - także (zwłaszcza Triodowych) z gotowymi odpowiedziami i podpowiedziami...
Korzystaj z Grafiki Google (schematy)

3/ ad triodowe Lampy dla Początkujących...

4/ Kaziu, nie męcz ojca

Czytając wiele postów zauważyłem, że niektórzy JZU

5/ nie obrażaj się na nikogo i nie obrażaj nikogo - ludzie zazwyczaj są życzliwi, aczkolwiek niekiedy brak im cierpliwości i wyrozumiałości - pytaj więc grzecznie i rzeczowo formułuj swoje pytania!
- jesteś Stary (i nierzadko Lampowy Dinozaur):
1/ TOLERANCJA, TOLERANCJA, TOLERANCJA

2/ CIERPLIWOŚĆ, CIERPLIWOŚĆ, CIERPLIWOŚĆ

3/ GRZECZNOŚĆ, GRZECZNOŚĆ, GRZECZNOŚĆ

Wszak też kiedyś byliśmy młodzi, więc powinniśmy przypomnieć sobie jak smakuje potraktowanie z buta po zadaniu niezwykle ważnego (dla nas) a (bz)durnego dla indagowanego "wygi" - pytania...
Z poważaniem, Andrzej Żółtowski "Zoltan", Gliwice.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
-
- 3125...6249 postów
W oryginale to lepiej brzmiało, tak swojsko. Pozdrawiam.ZoltAn pisze: DO XXXXY NĘDZY