Dziwne zjawisko
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów
Re: Dziwne zjawisko
U mnie takie coś powodowało brumy. Gniazda plastikowe nie są drogie
U mnie gniazdo wejściowe jest zawsze nieizolowane, ale u mnie to jedyny punkt styku z chassis. Gniazdo wyjściowe w Pentagramie dałem też nieizolowane i jest to też jedyny punkt styku z chassis części układu odseparowanego galwanicznie od reszty układu poprzez trafo wyjściowe. Nie mam problemu z brumem...
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
No, był u mnie dziś mój 'mentalny mistrz'
nauczyciel(pros jakich mało) i ogrywał heada przy okazji, po moich ostatnich modyfikacjach stwierdził, że gra rasowo i bardzo dobre ma przestery, jednak nawet po wyeliminowaniu tej ostatniej pętli masy stwierdził, że jak na hajgejna nadal za głośno brumi(aczkolwiek dopuszczalnie). Także kontynuuję poszukiwania 
W mojej końcówce mocy jest przełącznik czułości sygnału na wejściu i zauważyłem, że na mniejszej czułości w zasadzie wcale nie brumi, brumy poważniejsze zaczynają się przy przełączniku w stronę zwiększenia czułości, czy to pozwala mi jednoznacznie stwierdzić, że brumy rodzą się w preampie? Dodatkowo głośność brumów lekko zwiększa się przy załączaniu pętli.
Swoją drogą, po tym poligonie jaki sobie zafundowałem z tym headem, moja następna konstrukcja powinna być bezbłędna

W mojej końcówce mocy jest przełącznik czułości sygnału na wejściu i zauważyłem, że na mniejszej czułości w zasadzie wcale nie brumi, brumy poważniejsze zaczynają się przy przełączniku w stronę zwiększenia czułości, czy to pozwala mi jednoznacznie stwierdzić, że brumy rodzą się w preampie? Dodatkowo głośność brumów lekko zwiększa się przy załączaniu pętli.
Swoją drogą, po tym poligonie jaki sobie zafundowałem z tym headem, moja następna konstrukcja powinna być bezbłędna

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.