cirrostrato pisze:Drogie (KT88) i nieczęsto spotykane (ECC99) lampy bo takie gotowe schematy ,,naszłeś'' w internecie, gotowce bo nie chce ci się myśleć samodzielnie i korzystać z dobrych rad kolegów, po jaką cho..rę na początek chcesz zrobić coś co dla wielu z tego forum było by za trudne, dla ciebie, po poziomie zadawanych pytań, też niestety. Problem, że nie ma potencjometru, no wybacz....ja zaczynałem od EL84SE+ EF80 i, na początek (lata 60-te), byłem zachwycony, koszt na dziś do 100zł.
Może nie jestem zaawansowany ale:
sam_siebie pisze:Jestem tu nowy, ale mam za sobą już dwie konstrukcje lampowe - dość proste, bo se na EL84 i PP na EL84:-)
KT88, można kupić na eBay za około 300 zł za kwadrę - nie jest tak źle. ecc99 wg. JJ można podmienić przez 5687, E182CC, 6840, 6BL7.
Chyba szkoda tu czasu. Lepiej czytać i grzebać samemu. Forum to śledzę od dawna, do tej pory biernie. Myślałem że jest tu inaczej niż na elektrodzie czy innych AS, ale widzę, że szkoda czasu i nerwów.
To, że nie chce sam projektować, nie oznacza, że nie chce mi się myśleć. Nie jestem elektronikiem, a co więcej nie mam czasu an samodzielne projektowanie. Tak czy inaczej dzięki za pomoc.