Dynakit

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

senicz
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Dynakit

Post autor: senicz »

W robocie mam zrobic dynakita? co to jest? podobno jakis wzmacniacz z lat 60? i ja mam to reanimowac? no coz wymienie trafa lampy potencjometry wezme 2ooo i bedzie chyba dobrze? a kondensatory na wolumenie trzeba kupic. A i kartoflaki wymienie na styrofleksy. No i co wiecej? a mozna podstawki na takie zlocone.
http://www.motionalfeedback.com
sluchaj duzo muzyki sluch tak szybko sie psuje
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: Snickerss »

Senicz proponuję zanieść do twego kolegi Floriana...
Lampa- to brzmi dumnie
senicz
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Na alegro jest wszystko do hi-endu. lampy podstawki potencjometry choc pewnie ten wzmak do hi-end sie nie zalicza?
Piroman1024
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Piroman1024 »

Senicz wymień wszystko co niezbędne(uszkodzone,stare - te kartoflaki) ale z podstawkami to sobie daj spokój.
To tylko będzie bajerancko wyglądało pod warunkiem że obudowe też potrafisz zrobić na przyzwoitym poziomie.
Odnoszę wrażenie że Twoje posty są w dużej części żartobliwe i tak je odbieram - ale być może jestem w błędzie...
"Mathematics is the language of nature"
Marcus
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Marcus »

Traf bym nie ruszał ruszał bo przestanie to być Dynakit'em.
Co do reszty to zależy... jak uszkodzone to do wymiany.
pozdrawiam
Marcus
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

Piroman czy ty nie widzisz, że Senicz robi sobie ostatnio autentyczne JAJA?
Lampa- to brzmi dumnie
senicz
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Dziadekowi wzmaka tranzystorowego sprawdzilem ale nic nie wziolem bo wszystko ok.
No to daje mi do roboty Dynakit. Pewnie w tym ukladzie williamson?
Mysle, ze nic nie bede robil bo sprzecik w super stanie przynosi.
No choc lampy z 60 lat wiec?
A i potencjometry do mycia lub wymiany.
Wlasnie sprzedalem wzmacniacz 2X150W A.Zawadzie.
Temu z firmy ESA produkujacej kolumny. Zadowolony jak cholera.
Wlasciciel wepchnal hi-endowy kabel do gniazdka od cd. No i ten kabel mial koncowke hi-end a nawet wiecej. Styki sie skrzywily i brak kontaktu. Wymienilem na inne gniazdko. Ale chcial sprzedac.
Trafil sie Zawada i kupil.
MichałKob
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: MichałKob »

Ostatnio zauważyłem, że za napisanie postu typu "Oj, Senicz, ale żeś znowu posta machnął, aż się uśmiałem" nikt nie kara forumowicza, będącego jego autorem. Nie wiedziałem, dlaczego tak się dzieje i siedziałem, obserwując, jak się bitwy toczą.

Ale czytam i czytam, i wydaje mi się, że Moderatorzy pozwalają "reszcie" na "bezpośrednie zwroty" do Senicza i nie dopisują do takich postów na czerwono: "Post nie wnosi do wątku niczego nowego (regulamin!)"

To pozwala odczytać się jako "Jak nie napiszesz czegoś, co zasługuje na uwagę, to nie pisz nowej odpowiedzi. Wyjątek: Pomoc (wszystkimi sposobami) panu Seniczowi w bezbolesnym (w przyszłości) uczestnictwie w Forum, w ramach regulaminu i ogólnych zasad, w tym z przyjęciem konsekwencji napisania takiego a nie innego postu :) ".

Oby się tylko to nie przerodziło we "flame-wars", takie jak np. na chatach, gdzie każdy niekonsekwentnie obrzuca resztę najgorszym "gie", aby dowieść, że to On jest maczo na tym chacie ;)

Ciekaw jestem odpowiedzi.
Jak coś tutaj nakręciłem, albo coś niejasne to mówcie.
senicz
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Nie masz racji. Czlowiek inteligentny i szczesliwy sklonny jest do zartow nawet w dziedzinie ktora kocha. A moze szczegolnie w niej. Byc moze wielu mysli, ze ja sobie pisze ot tak dla jaj. Ale nie. Pisze zawsze "fachowo" a jakby cos sie nie zgadzalo to prosze o sprostowanie.
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

MichałKob z całym szacunkiem lecz jeśli wyżej wymieniony senicz ostatnio pisze swoje posty tylko po to by zepsuć innym humor (zresztą przejżyj sobie jego dajmy na to- 20 ostatnich wpisów) lub wprawić w inny rodzaj zirytowania to uważam, że zwrócenie mu na to uwagi nie jest czymś złym. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. To tylko moje zdanie.
Lampa- to brzmi dumnie
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

senicz pisze:Nie masz racji. Czlowiek inteligentny i szczesliwy sklonny jest do zartow nawet w dziedzinie ktora kocha. A moze szczegolnie w niej. Byc moze wielu mysli, ze ja sobie pisze ot tak dla jaj. Ale nie. Pisze zawsze "fachowo" a jakby cos sie nie zgadzalo to prosze o sprostowanie.
O, ta wypowiedź ze strony senicza bardzo mi się podoba i myślę, że jest w niej dużo racji, jednak podchodźmy do tego z UMIAREM i nie róbmy z co drugiego postu ,,żartu z dziedziny''.

pozdrawiam
Lampa- to brzmi dumnie
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: VacuumVoodoo »

Zarty zartami ale Dynakit jest to klasyk i jedyne co wchodzi w rachube to odrestaurowanie do stanu oryginalnego.
Aleksander Niemand
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

MichałKob pisze:Ostatnio zauważyłem, że za napisanie postu typu "Oj, Senicz, ale żeś znowu posta machnął, aż się uśmiałem" nikt nie kara forumowicza, będącego jego autorem. Nie wiedziałem, dlaczego tak się dzieje i siedziałem, obserwując, jak się bitwy toczą.

Ale czytam i czytam, i wydaje mi się, że Moderatorzy pozwalają "reszcie" na "bezpośrednie zwroty" do Senicza i nie dopisują do takich postów na czerwono: "Post nie wnosi do wątku niczego nowego (regulamin!)"
Sa dwie metody na likwidację trolli - niekarmienie (czyli nie odpowiadanie w ogóle na posty trolla) i fizyczna eliminacja (czli zablokowanie dostępu do forum). Pierwszy przypadek wymaga żelaznej konsekwncji, ale w takim dośc małym gronie osób jak tu może się udać. Drugi jest radykalny, wymagaingerencji administratora, nie zawsze skuteczny, ale akurat nasz troll robi tę przyjemność, że pisze ze stałego IP, co umozliwia jego skuteczną eliminację.

BTW. To jest mój ostani post o użytkowniku 'senicz'.
Marcus
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Marcus »

Być może się mylę, ale czytając coniektóre wypowiedzi Pana "senicza" można zauważyć sporą wiedzę na temat elektroniki. Nie rozumiem tylko, dlaczego posty utrzymane są w kpiącym charakterze...?
To przecież nie jest forum elektroda, przeznaczone dla ludzi "z branży" i mające czysto praktyczny charakter.
To jest pewien "klub" miłośników jak by nie było odchodzącej technologii lampowej.
Myślę, że nikt z nas nie powie, że tranzystor jest gorszy czy lepszy od lampy... takie dyskusje chyba już tutaj toczono i nic z nich nie wyniknie.
pozdrawiam
Marcus
edi_pg
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: edi_pg »

Problem w wypowiedziach Senicza polega na tym, że jest on świecie przekonany o swjej nieograniczonej wiedzy i mądrości i o wielkiej głupocie reszty z nas, łącznie z autorami książek. A jest dokładnie odwrotnie. Faktycznie zdarzaja sie mądre uwagi w jego postach, ale wiedza elektroniczna jest tu raczej śladowa.
A nie wiem czy zauwazyliście, ale TO BYŁ WĄTEK O KLASYCZNYM SPRZĘCIE ROZPOCZĘTY PRZEZ SENICZA, A NIE WĄTEK O JEGO ŻYCIU.
NIE DAJMY SIE WCIĄGNĄĆ!!!

pozdrawiam
ODPOWIEDZ