Szukam dodatkowego zajęcia....

Masz się czym pochwalić? Tutaj możesz zamieścić swoją reklamę, w tym czysto komercyjną. Jedyny warunek: trzymaj się tematu forum!!!

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

_idu

Szukam dodatkowego zajęcia....

Post autor: _idu »

... za odrobine kaski... ;)

Elektronika lampowa - projekty, naprawy...

Elektronika współczesna -zdecydowanie układy analogowe - prostsze cyfrowe, jakoś ominęły mnie PLD....

Elektronika - automatyka - elektrotechnika - projekt, wykonanie prostszych układów sterowania. Znam język drabinkowy ale nie jestem biegłym programistą PLC. Modyfikacja ekranów terminali Omron NT. Dobieranie się do programów sterowników PLC - Omron CQM1H...

TVSat - od dreamboxów (tuner na linuksie, współdzielenie karty w obrębie jednego mieszkania przez kilak tunerów)...

Informatyka - skrócę trochę

systemy operacyjne: Secure Platform, Sun Solaris (certyfikat Soalris 2.6), HP-UX, AIX no i po częsci Windoza. Miąłem stycznosc z mainfame'ami - z/OS.

bazy danych: głownie Informix od SE przez Online 5 do Dynamic Server 7. szkolenie z zakresu Oracle. praca w środowiski DB2 v. 8 na mainframe. Styczność z Postgress. SQL - znam...

middleware - MQM Series 5.2, BEA Tuxedo 6.5

specjalistyczne: CheckPoint FW-1/VPN-1 (certyfikat dla wersji NG), StoneSoft - Stone Beat (cluster firewaall'i opartych na CheckPoint), CheckPoint Connectra (SSL VPN)

sieci - podstawowa znajomość Cisco IOS (routery i switche - szkolenie i egzamin ICND ale pracodawca zagubił certyfikaty) , 3com NBX 100 (certyfikat - telefonia IP).

programowanie - nie jestem rasowym programistą - ale znam Delphi i PHP.

I na koniec - Łódź, tel. 518 841 141.
Rodzaj pracy - dorywcza (no cóż jestem na Kuroniu..... ;( ) oraz stała - jeśli tak to ew. Warszawa centrum też może być...
Awatar użytkownika
Marvel
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Szukam dodatkowego zajęcia....

Post autor: Marvel »

A naprawiłbyś mi oscyloskop Tektronix 486?
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
_idu

Marvel pisze:A naprawiłbyś mi oscyloskop Tektronix 486?

Mogę polec w kwestii wyposażenia warsztatowego. Na dodatkowe zakupy mnie nie stać obecnie...
A nie przeraża Ciebie koszt przesyłki?

Niestety wokół bida taka że się wszystkiego odechciewa. Firmy dzielą się na te co padły, padają albo zaraz padną. W zasadzie to pojawił się gwałtowny efekt braku kasy, braku zamówień - efekt domina - wszelkie branże. Co dziwniejsze w przetargach (tych finansowanych przez UE) oferenci forsują ceny grubo poniżej kosztów surowców.... co niestety wszystkich ciągnie w dół (podwykonawców muszą orżnąć).... Jedyne oferty pracy to kasjer lub układacz towaru w hipermarkecie i robol do łopaty. Pomijam domokrążców oszukujących swoich klientów...
Awatar użytkownika
Marvel
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Marvel »

Ale za to handel na Allegro kwitnie. Np. takie dywaniki do samochodu. Cena 93 zł. 897 komentarzy w 30 dni. 83,5 tys. zł obrotu miesięcznie. Zakładając, że ma z tego 10%, to już chyba da radę wyżyć... :wink:
http://www.allegro.pl/item1018020381_al ... eckie.html
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
Awatar użytkownika
Furman Zenobiusz
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Kontakt:

Post autor: Furman Zenobiusz »

Sytuacja z pracą w tym regionie to rzeczywiście lipa.
O ofertach pracy chyba za jakiś czas napiszę książkę, takie rarytasy że nie wiadomo za co się brać :o Teoretycznie żadna praca nie hańbi, ale jeśli człowiek się starał czegoś nauczyć przez lata to trochę szkoda biegać z mopem po markecie, bo wiadomo że kariery na tym się nie zrobi.
Niedawno znajomy nieźle podsumował obecną sytuację w jego firmie: 'Każdy oczekuje, żeby robota była wykonana szybko, porządnie i za darmo'.
_idu

Furman Zenobiusz pisze:... porządnie i za darmo'.
Nie, pracownik powinien jeszcze zapłacić za to że może pracować.

Nie tak dawno. Philips Lightning poszukiwał sprzątaczki. Wymagał matury biegłej znajomości dwóch jezyków obcych z certyfikatami. Jako jeden z języków koniecznie holenderski (drugi angielki lub niemiecki). Oferował pracę za 300PLN brutto miesięcznie.
ODPOWIEDZ