painlust&Marvel
Sprawdzam, czy nie wybuchnie

A tak na powaznie -- istnieje duza szansa, ze moje poczynania skoncza sie na tym, ze poskladam Atoma, albo jakiegos hi-gain'a. Ale chce sie zmierzyc z problemem i nauczyc, dlaczego pewne rzeczy maja byc tak, a nie inaczej

Byc moze cos z tego wyjdzie

Czytam ta ksiazke Merlina i wielu rzeczy sie juz dowiedzialem, ale... Jak dowiaduje sie kolejnych, i pewne rzeczy staja sie jasne, to pojawiaja sie kolejne znaki zapytania

Takie zaklete kolo. Stad moje dywagacje w kaciku dla poczatkujacych, poniewaz za takiego sie bede uwazal jeszcze przez dluzszy czas

jesli kiedykolwiek nim byc przestane

Jethrotull
Moja gitara---Epiphone Les Paul Custom Silverburst---daje wlasnie cos taki poziom, jak napisalem. W planach mam upgrade przystawek do Seymour Duncan SH-2 i SH-4 w jakies (niedalekiej, mam nadzieje) przyszlosci, wiec mysle, ze to moze jeszcze troche podskoczyc (choc pewnie niewiele

). Tak czy siak, troche sie wczoraj zastanawialem nad tym moim 'problemem' i doszedlem do wniosku, ze jest dokladnie tak, jak piszesz -- gain musi byc za duzy!

W koncu kolejny stopien i tak go 'obetnie' do ca. 4Vp-p. Nie spodziewalem sie jedynie, ze az tak 'za duzy'. Poprawcie mnie, jesli sie myle, ale do policzenia sygnalu na wyjsciu takiego stopnia, nie bede mnozyl 20Vp-p sygnalu z wejscia razy wzmocnienie stopnia, tylko ca. 4Vp-p, czy tak?
A teraz pytanie do wszystkich --> czy schemat zastepczy tego stopnia narysowalem poprawnie? Moglby mi ktos pomoc w rozwiazaniu takiego ukladu i policzenia, co otrzymam na wyjsciu 2-giego stopnia przy sygnale na wejsciu rzedu 0.5-0.7Vp-p? Zakladajac impedancje wejsciowa kolejnego (trzeciego) stopnia rowna 1M. Bylbym wdzieczny.
Pozdr,
Tomek