Mikser na lampach....

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

dsrecordss pisze:a możeby tak jako tlumik wyjściowy dac po prostu potencjometr stereo a tuż przed nim potencjometr balansu??
Naturalnie, można to rozwiązać i w taki sposób. Choć ja osobiście wolałbym dwa niezależne potencjometry (lub ewentualnie jeden regulujący „balans”L/R), bo sumę danego źródła dla obu kanałów stereofonicznych można regulować potencjometrem znajdującym się na wejściu każdego z kanałów miksera.

Pozdrawiam
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
dsrecordss
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: dsrecordss »

na dyskoteke szkolna lampy??
nie szkoda przecież te banieczki nie mogą byc tak traktowane....
na dyskotece nikt ich przecież nie zauważy;)

aaa Romku myslałem że chodzi ci o tlumiki na kanalach ..
na sume oczywiście dwa osobne;)

http://www.tlaudio.co.uk/tlaudio/docs/p ... /vtc.shtml<- chcialbym miec lampowy mikserek do studia bo to zwiększa prestiż i poprawia brzmienie (ostatnio 126 kanalowy mikser tej serii trafił do niejakiego Waclawa z czech;)
Szczyt bezpłodności: 30 lat stosunków z ZSRR...
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Ta konsoleta to hybryda jakaś ;). Nie ma to jak 100% bańki... Swoją drogą zastanawia mnie ten sumator ze sprzężeniem zwrotnym (z TubeCAD'a). Zmontowalem sobie coś takiego (ECC83 z Ra=220k i Rk=2k2, anoda połączona z siatką następnej ECC83 robiącej za wtónik katodowy z Rk=68k, z wyjścia wtórnika sygnał idzie przez kond. 47n i opór 27k na siatkę pierwszej połówki). Efekt? Wycina niemiłosiernie wysokie i średnie tony, pozostawiając basy ;). Muszę jeszcze pierona sprawdzić czy mu się nie da nic poprawić,
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
ODPOWIEDZ