dsrecordss pisze:a możeby tak jako tlumik wyjściowy dac po prostu potencjometr stereo a tuż przed nim potencjometr balansu??
Naturalnie, można to rozwiązać i w taki sposób. Choć ja osobiście wolałbym dwa niezależne potencjometry (lub ewentualnie jeden regulujący „balans”L/R), bo sumę danego źródła dla obu kanałów stereofonicznych można regulować potencjometrem znajdującym się na wejściu każdego z kanałów miksera.
na dyskoteke szkolna lampy??
nie szkoda przecież te banieczki nie mogą byc tak traktowane....
na dyskotece nikt ich przecież nie zauważy;)
aaa Romku myslałem że chodzi ci o tlumiki na kanalach ..
na sume oczywiście dwa osobne;)
http://www.tlaudio.co.uk/tlaudio/docs/p ... /vtc.shtml<- chcialbym miec lampowy mikserek do studia bo to zwiększa prestiż i poprawia brzmienie (ostatnio 126 kanalowy mikser tej serii trafił do niejakiego Waclawa z czech;)
Ta konsoleta to hybryda jakaś . Nie ma to jak 100% bańki... Swoją drogą zastanawia mnie ten sumator ze sprzężeniem zwrotnym (z TubeCAD'a). Zmontowalem sobie coś takiego (ECC83 z Ra=220k i Rk=2k2, anoda połączona z siatką następnej ECC83 robiącej za wtónik katodowy z Rk=68k, z wyjścia wtórnika sygnał idzie przez kond. 47n i opór 27k na siatkę pierwszej połówki). Efekt? Wycina niemiłosiernie wysokie i średnie tony, pozostawiając basy . Muszę jeszcze pierona sprawdzić czy mu się nie da nic poprawić,