Wzmacniacz stereo 2x6P1P + 1x6N2P

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Krzysztof Kabaj
20...24 posty
20...24 posty
Kontakt:

Re: Wzmacniacz stereo 2x6P1P + 1x6N2P

Post autor: Krzysztof Kabaj »

Witam.

Fajny wzmacniaczyk :). Tylko ta ryflówka ... mam parę formatek "kwasówki" 1mm -> PW.
Podwładny przed obliczem Przełożonego powinien mieć wygląd lichy i durnowaty tak aby swym pojmowaniem rzeczy nie peszył Przełożonego,oraz nie powinien wdawać się z nim w dyskusję - Przełożony sprowadzi go do swego poziomu następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

Fajnie, tylko ja w stali nie mam jak wiercić :(
traxman

Post autor: traxman »

Czasami jak się człowiek uprze to front można wykonać z laminatu miedziowego. Po ładnym wypolerowaniu przodu, napisy można nanieść termotransferem z folii i zabezpieczyć lakierem bezbarwnym.
Awatar użytkownika
Krzysztof Kabaj
20...24 posty
20...24 posty
Kontakt:

Witam.
jethrotull pisze:Fajnie, tylko ja w stali nie mam jak wiercić :(
Generalnie ja też. Ale jakoś sobie z tym radzę. W ofercie firmy Bahco można znaleźć bimetaliczne wiertła koronowe do tego typu stali. Koszt nie jest powalający - pilot 8zł, koronka np. fi 19mm kosztuje 21 zł. Kwasówka nie stwarza problemu już :). Pamiętać trzeba tylko o niskich obrotach (max. 150obr/min) i dobrym chłodzeniu obrabianego detalu.
Podwładny przed obliczem Przełożonego powinien mieć wygląd lichy i durnowaty tak aby swym pojmowaniem rzeczy nie peszył Przełożonego,oraz nie powinien wdawać się z nim w dyskusję - Przełożony sprowadzi go do swego poziomu następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Ja tam kupuję wiertłą do drewna za 8zł szt. i nie mam żadnych problemów z obróbką. Poza tym mam wrażenie, że wszyscy jakoś ignorują fakt, że mnie się ryflówka podoba. Chyba zrobię na złość i wypuszczę jakąś serię wzmacniaczy w całości z ryflówki. I jeszcze budę zamiast skajem oblepię folią imitującą ryflówkę, ha!
Awatar użytkownika
Krzysztof Kabaj
20...24 posty
20...24 posty
Kontakt:

:lol:
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

jethrotull pisze:Poza tym mam wrażenie, że wszyscy jakoś ignorują fakt, że mnie się ryflówka podoba. Chyba zrobię na złość i wypuszczę jakąś serię wzmacniaczy w całości z ryflówki.
Jethro, gitarowiec, na estradę tak, zwłaszcza jeśli grany będzie industrial to nawet bardzo a propos może być ale do domu... :? Szacunku dla kobiet nie masz? :P
_
traxman

Temat zbacza na pierdoły, a wiadomo, że jedni lubią żółty ser a inny jak im nogi śmierdzą....kwestia gustu.
Mój wzmacniacz wygląda jak piekarnik i nikomu nic do tego. Wręcz z trzewi nienawidzę konstrukcji barokowych z których kapie złoto, inkrustowane są drewnem jak XVI szachy...

Mam za to tradycyjne pytanie o pomiary - udało się coś pomierzyć, mam wzmacniacz w identycznej obsadzie i interesuje mnie porównanie wyników.
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Na razie udało mi się zmierzyć poziom przydźwięku. Jest na poziomie małych kilku mV. Co do np. pasma to nie wiem czy dam radę... ale postaram się.
traxman

W wątku o mini są próby pomiarów przy pomocy karty dźwiękowej, można spróbować wykorzystać.
Awatar użytkownika
Krzysztof Kabaj
20...24 posty
20...24 posty
Kontakt:

Witam.
Temat zbacza na pierdoły, a wiadomo, że jedni lubią żółty ser a inny jak im nogi śmierdzą....kwestia gustu.
Jak zwykle kolega Traxman krótko i na temat zpuentował lekki offtopic ...
Jimmi
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: Jimmi »

Juz nie moge sie go doczekac (-:
A ryflowana blache pewnie zmienie,bo naprawde mi nie podpada.
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

traxman pisze:W wątku o mini są próby pomiarów przy pomocy karty dźwiękowej, można spróbować wykorzystać.
Ale i tak zdecydowanie najsłabszym ogniwem jest tu TG. Jak zmierzę np. pasmo wzmacniacza to w praktyce zmierzę pasmo trafa, które i tak znam z katalogu.
traxman

Nieprawda, jak masz sprzężenie zwrotne to pasmo będzie szersze. Nie jest problemem pasmo 60Hz-30kHz przy 1W.
Przy pełnej mocy pasmo nieco zwęzi się, ale i tak będzie lepiej niż w katalogu.
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

jethrotull pisze:Co do np. pasma to nie wiem czy dam radę... ale postaram się.
A płaczesz, że jesteś w Krakowie :P
ODPOWIEDZ