Relaks II

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

puchateck
25...49 postów
25...49 postów

Relaks II

Post autor: puchateck »

Potrzebuje pare zdjęć w/w radyjka, mam prawdopodobnie takie w stanie koszmarnym i będe usiłował je odtyworzyć. Elektronika wydaje się być w porządku, ale co do skrzynki mam pewne wąpliwości i chciałbym poruwnać z orginałem. Jak ktoś ma takie i aparat, to byłbym niezmiernie wdzięczny za obfotografowanie, przede wszystkim lewy i prawy bok oraz tylną płyte której niestety brakuje, a o kturej wykonanie może się pokusze.

Z gury dziękuje

Pozdrawiam

Krzysiek
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: Relaks II

Post autor: tszczesn »

puchateck pisze:Potrzebuje pare zdjęć w/w radyjka, mam prawdopodobnie takie w stanie koszmarnym i będe usiłował je odtyworzyć. Elektronika wydaje się być w porządku, ale co do skrzynki mam pewne wąpliwości i chciałbym poruwnać z orginałem. Jak ktoś ma takie i aparat, to byłbym niezmiernie wdzięczny za obfotografowanie, przede wszystkim lewy i prawy bok oraz tylną płyte której niestety brakuje, a o kturej wykonanie może się pokusze.

Z gury dziękuje
Miałem takie radio do niedawna, ale zainteresowali się nim złodzieje :(
IMO dorabiać nie ma po co, takie radio jest do kupienia (przynajmniej na Kole w DC[1]) za kilkadziesiąt złotych kompletne, można stamtąd wziąść i skrzynkę i ściankę.

BTW porównać, której, góry.

[1] Default City = Warszawa :)[/b]
puchateck
25...49 postów
25...49 postów

tszczesn pisze: Miałem takie radio do niedawna, ale zainteresowali się nim złodzieje :(
IMO dorabiać nie ma po co, takie radio jest do kupienia (przynajmniej na Kole w DC[1]) za kilkadziesiąt złotych kompletne, można stamtąd wziąść i skrzynkę i ściankę.]
Ale ja chcę je potraktować jako eksperymentalne, z ciekawości jak wyjdzie pruba odrestaurowania ;)
tszczesn pisze:
BTW porównać, której, góry.

[1] Default City = Warszawa :)[/b]
Co do błędów to się staram ale jestem dys*, co do [1] to moim DC jest Kraków ;)

Pozdrawiam

Krzysiek
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

puchateck pisze: Ale ja chcę je potraktować jako eksperymentalne, z ciekawości jak wyjdzie pruba odrestaurowania ;)
A, to co innego, do nauki jak najbardziej się nada.
puchateck pisze:Co do błędów to się staram ale jestem dys*, co do [1] to moim DC jest Kraków ;)
Tak się domyślam, ae przy widocznym już bardzo powszechnym w Internecie braku poszanowania dla zasad ortografii, gramatyki i intrepunkcji zacyznam zwracać ludzom na to uwagę. Po prostu błędów robi się za dużo :((
puchateck
25...49 postów
25...49 postów

tszczesn pisze: Tak się domyślam, ae przy widocznym już bardzo powszechnym w Internecie braku poszanowania dla zasad ortografii, gramatyki i intrepunkcji zacyznam zwracać ludzom na to uwagę. Po prostu błędów robi się za dużo :((
W moim przypadku dochodzi jeszcze "przezwyczajanie" się z nie używania polskich liter. Dziękuje że zwruciłeś uwagę ;)
A co do radyjka to nie jestem dokładnie pewien czy to jest Relaks II, tak mi się tylko wydaje dlatego jak pożycze od kogoś aparat to też porobie jakieś zdjęcia (wg mnie boki wyglądają na nieorginalne, ale oczywiście moge się mylić)

Pozdrawiam

Krzysiek
puchateck
25...49 postów
25...49 postów

Witam

Temat już nieaktualny, radujko ostatecznie zidentyfikowane jako RELAKS II, już prawie na chodzie, jeszcze tylko przestroić i lux ;).

Pozdrawiam

Krzysiek
ODPOWIEDZ