materiał na deskę głośnika

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
IdeL
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: IdeL »

tszczesn pisze:A wrazie jakbyś nie chciał się w to bawić albo ci się radyjo nie spodoba to ustawiam się pierwszy w kolejce jako następny nabywca :)
Radyjko sprawne w 100% - co prawda poprzesuwaly sie sekcje w agregacie strojeniowym - juz to ustawilem - jest upieprzona oska strojenia - wszystko jest tylko galecze trzeba zdjac i oske zatulejowac - i bedzie OK.

Gosciu ma jeszcze jeden odbiornik - nieco nowszy (na moj gust przelom lat trzydziestych czterdziestych - ale moge sie mylic - kompletne - chce za nie dwie stowki - nie wiem co to jest - przy najblizszej okazji sprawdze - stan oczywiscie super..

Pozdro
IdeL
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

IdeL pisze: Gosciu ma jeszcze jeden odbiornik - nieco nowszy (na moj gust przelom lat trzydziestych czterdziestych - ale moge sie mylic - kompletne - chce za nie dwie stowki - nie wiem co to jest - przy najblizszej okazji sprawdze - stan oczywiscie super..
Sprawdź, może mnie zainteresuje (jak ty nie chcesz). A Loewe gratuluję. Co prawda te lampy (kołkowe) nie są takie rzadkie, za wyjątkiem tej 2HMD - tej to musisz fotkę zrobić :)
OTLamp

Post autor: OTLamp »

tszczesn pisze:
Sprawdź, może mnie zainteresuje (jak ty nie chcesz). A Loewe gratuluję. Co prawda te lampy (kołkowe) nie są takie rzadkie, za wyjątkiem tej 2HMD - tej to musisz fotkę zrobić :)
Przy uruchomieniu uważaj na tą 2HMD,żeby jej się krzywda nie stała. No i koniecznie zrób fotkę.

Tutaj jest, ale niezbyt szczegółowa:
http://home.t-online.de/home/tuberadio/2hmd.jpg

Pozdrawiam
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

Te znam, ja chcę tą konkretnie zobaczyć (a najchętniej podstępnie odebrać do kolekcji ;)

Ja mam jedno radio Loewe (Strommeister), ale bez lampy i nie takie ładne. Mam też trzy lampy Loewego, każda inna, ale nie do mojego radia. Za to mam komplet do 2H3NW, tylko radia mi brakuje :)
Awatar użytkownika
IdeL
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: IdeL »

2HMD - ta jest rzadka :lol: Choc dla mnie wszystkie sa rzadkie - kiedys mialem troche lamp kolkowych, ale zegnajac sie w 1995 z technika lampowa - barbarzynsko wszystko wywalilem - cos kolo 20 kg lamp wszelkich.

Zdjecia radyjka oczywiscie porobie - jak tylko naladuje akumulatory
IdeL
ODPOWIEDZ