A co to przepraszam jest zwarciówka?Vault_Dweller pisze: chce mi sprzedać NOWĄ zwarciówkę.
Mistrz w AUDIO ?? :)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- jdubowski
- moderator
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Fachowo na to mówią "lutownica transformatorowa". Przepraszam 

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Mistrzu
i mnie nabrał na bajery i sprzedał mi kiedyś 6s33s po 60zł za sztukę sparowane
rozrzut parametrów tylko po zmierzeniu osobiście tylko? 40% - poprostu
KANALIA
a żeby mi podpowiedział jak nawinąć trafo do SE tych lamp dostał za friko odemnie 10 lamp przedwojennych serii RENS oraz ksero 2 tomu Vademecum lamp elektronowych bo takiego mistrzuniu nie posiada HAHAHAHA
i napiepszył mi pierduł i tak nawinąłem wg własnego wzoru i różnica była jak w lampach podobna tylko? 50% .Jego syn również wiernie wturuje ojcu i też piepszy jak naćpany . SZCZERZE ODRADZAM WSZYSTKIM KONTAKT Z MISTRZEM??????

Tak to on. Capello i Florek- największy kontrast jaki w życiu widziałem.taboret1 pisze:Hmm, wydaje mi się, że chyba nawet widziałem... ich stronę internetową?? Nie jestem pewien, czy była ona ich, ale jakoś dziwnie mi wyglądała. Na pierwszej stronie zdawało mi się siedział taki pan z odrestaurowanym radiem. Czy to nie jest właśnie P. Florian??

Ponownie w tym temacie, ale szanowni lampomaniacy Pan Sz. to chyba w młodości był bokserem a to dlatego że jego wzmaki mają idealny wygląd ringu bokserskiego - ZOBATRZCIE !!!!
Czy to zbieg okoliczności czy mam nosa ale chyba tak-niespełnione marzenia przenosi MISTRZUNIU na konstrukcje wzmaków lampowych - to poprostu profanacja

- taboret1
- 250...374 postów
Święte słowa :///. Właśnie dzisiaj dowiedziałem się o tym, że mam ograniczyć korzystanie w mojego wzmacniacza!!! :// Faktycznie, okazało się, że przy tym czasie ile go słucham, jego utrzymanie, miesięcznie kosztuje około 100zł. Nieźle nie?? Sorry za OT ale pomyślałem ze jest to godne opisaniakk84 pisze:...po tym jak zobaczyła rachunek za prąd:)

- Jimi Hendrix
- 125...249 postów
Taboret1- wykonuję proste obliczenie szacunkowe. Zakładam cenę 1kWh energii elektrycznej 2 zł (chyba liczę sporo za dużo a nie chce mi się czytać rachunku). Skoro oceniasz koszt słuchania 100zł w skali miesiąca to wychodzi, że zużycie energii elektrycznej przez twój wzmacniacz wynosi 50kWh miesięcznie. Nie wiem, jaki wzmacniacz posiadasz. Szacuję ostrożnie, że nie jest to chyba coś skrajnie mocnego. Mam nadzieję, że przesadzę, jeśli przyjmę moc 200W. Znaczyłoby to, że sprzętu słuchałeś przez 250 godzin w miesiącu. Dzielę przez 31 i mam, że słuchasz każdego dnia przez 8 godzin. Ze względu na poczynione założenia muszę jednak sądzić, że w rzeczywistości ten czas jest dłuższy. Mylę się?