Mistrz w AUDIO ?? :)

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
jdubowski
moderator

Post autor: jdubowski »

Vault_Dweller pisze: chce mi sprzedać NOWĄ zwarciówkę.
A co to przepraszam jest zwarciówka?
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Fachowo na to mówią "lutownica transformatorowa". Przepraszam ;)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
mariusz
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: mariusz »

Mistrzu :lol: i mnie nabrał na bajery i sprzedał mi kiedyś 6s33s po 60zł za sztukę sparowane :lol: rozrzut parametrów tylko po zmierzeniu osobiście tylko? 40% - poprostu :!: KANALIA :!: a żeby mi podpowiedział jak nawinąć trafo do SE tych lamp dostał za friko odemnie 10 lamp przedwojennych serii RENS oraz ksero 2 tomu Vademecum lamp elektronowych bo takiego mistrzuniu nie posiada HAHAHAHA :lol: i napiepszył mi pierduł i tak nawinąłem wg własnego wzoru i różnica była jak w lampach podobna tylko? 50% .Jego syn również wiernie wturuje ojcu i też piepszy jak naćpany . SZCZERZE ODRADZAM WSZYSTKIM KONTAKT Z MISTRZEM??????
Awatar użytkownika
taboret1
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: taboret1 »

Hmm, wydaje mi się, że chyba nawet widziałem... ich stronę internetową?? Nie jestem pewien, czy była ona ich, ale jakoś dziwnie mi wyglądała. Na pierwszej stronie zdawało mi się siedział taki pan z odrestaurowanym radiem. Czy to nie jest właśnie P. Florian??
OTLamp

Post autor: OTLamp »

taboret1 pisze:Hmm, wydaje mi się, że chyba nawet widziałem... ich stronę internetową?? Nie jestem pewien, czy była ona ich, ale jakoś dziwnie mi wyglądała. Na pierwszej stronie zdawało mi się siedział taki pan z odrestaurowanym radiem. Czy to nie jest właśnie P. Florian??
Tak to on. Capello i Florek- największy kontrast jaki w życiu widziałem. :D
Awatar użytkownika
taboret1
250...374 postów
250...374 postów

OTLamp pisze: Tak to on. Capello i Florek- największy kontrast jaki w życiu widziałem. :D
Mógł przynajmniej umyć ręce przez zrobieniem tej fotki...
kk84

Post autor: kk84 »

Witam.

Strona o której pisze taboret1 : http://free.polbox.pl/c/compel/
mariusz
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: mariusz »

Ponownie w tym temacie, ale szanowni lampomaniacy Pan Sz. to chyba w młodości był bokserem a to dlatego że jego wzmaki mają idealny wygląd ringu bokserskiego - ZOBATRZCIE !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Czy to zbieg okoliczności czy mam nosa ale chyba tak-niespełnione marzenia przenosi MISTRZUNIU na konstrukcje wzmaków lampowych - to poprostu profanacja :!: :!: :!: :!: :!: :!: :evil: :evil:
Marcus
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Marcus »

Te "bandy" w wykonaniu "Mistrza" nie są może zbyt urocze, jednak nie negował bym ich funkcjionalności. Jedną z największych zagrożeń dla "lampowca" jest kobietka próbujaca zetrzeć z niego kurz...:)
pozdrawiam
Marcus
kk84

Witam.

Zetrzeć kurz powiadasz :).... a co by bylo, gdyby niemrawa niewiasta próbowała zetrzeć kurz z pracującego wzmacniacza z lampami 6P45S na które nałożono nieizolowane kapturki anodowe :):) ?

Odpowiedź jest łatwa - kolejne wstrząsające przeżycie, po tym jak zobaczyła rachunek za prąd :):)
Awatar użytkownika
taboret1
250...374 postów
250...374 postów

kk84 pisze:...po tym jak zobaczyła rachunek za prąd :):)
Święte słowa :///. Właśnie dzisiaj dowiedziałem się o tym, że mam ograniczyć korzystanie w mojego wzmacniacza!!! :// Faktycznie, okazało się, że przy tym czasie ile go słucham, jego utrzymanie, miesięcznie kosztuje około 100zł. Nieźle nie?? Sorry za OT ale pomyślałem ze jest to godne opisania :D:D:D
Awatar użytkownika
Jimi Hendrix
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Jimi Hendrix »

A widzieliście te "wzmacniacze składowej stałej"? KUPA ŚMIECHU?!!!!!!!!!
Alek

Post autor: Alek »

Taboret1- wykonuję proste obliczenie szacunkowe. Zakładam cenę 1kWh energii elektrycznej 2 zł (chyba liczę sporo za dużo a nie chce mi się czytać rachunku). Skoro oceniasz koszt słuchania 100zł w skali miesiąca to wychodzi, że zużycie energii elektrycznej przez twój wzmacniacz wynosi 50kWh miesięcznie. Nie wiem, jaki wzmacniacz posiadasz. Szacuję ostrożnie, że nie jest to chyba coś skrajnie mocnego. Mam nadzieję, że przesadzę, jeśli przyjmę moc 200W. Znaczyłoby to, że sprzętu słuchałeś przez 250 godzin w miesiącu. Dzielę przez 31 i mam, że słuchasz każdego dnia przez 8 godzin. Ze względu na poczynione założenia muszę jednak sądzić, że w rzeczywistości ten czas jest dłuższy. Mylę się?
kk84

Witam.

Alku, te 2zł/kWh to ponad 3 razy za dużo. Mnie kasują po 76 gr/kWh w sezonie jesienno zimowym, i po 86gr/kWh w sezonie wiosenno letnim.

Dodam od siebie, że po rachunku za prąd można powiedzieć w którym miesiącu wygrzewałem 6C33C :):)
Alek

Post autor: Alek »

A zatem Taboret musiałby słuchać wzmacniacza 24 godziny na dobę.
Zaczynam myśleć, że przedobrzył z rachunkiem lub używa sprzętu, który zużywa tyle energii co ze daw lub rzy rubiny :idea: :idea: :idea:
ODPOWIEDZ