Tomasz Gumny pisze:
1. brakuje rezystorów od suwaków do masy;
2. C11 i C12 wypadałoby odwrócić;
Ehhh

Zgadza się:-)
Tomasz Gumny pisze:
3. R5 dać osobno na każdy kanał.
Dałem tak bo w audiotonie tez jest wspólny. Ale ok, dam dwa:-)
Pyra pisze:R3 i R4 to trochę duże dałeś, jeśli to będzie napędzane sygnałem z CD, to wystarczy 47k, 200k jest tam niepotrzebne a zawęzi trochę pasmo.
Na stronie audiotonu w spisie elementu napisali 150k-200k. Ale jeśli wystarczy mniej, to ok:-)
I jeszcze pytanie. W audiotonie R8, R9 i R10 (u mnie R8 jeszcze nie ma, R9 to R15 i R14, R10 to R16 i R17) trzeba dobrać. Może dać tam PRkę?
Nie napisali też jakiej mocy mają być rezystory w części wzmacniacza. Zakładam w takim razie że 0.25W - ja dałem tu 0.6W. Wystarczy?
Pyra pisze:
C13a i C14a służą do wyrównania charakterystyki częśtotliwościowej i z regułu mają wartość kilkudziesięciu piko do do kilkudziesięciu nano..
A jak je dobrać?
Pyra pisze:Równolegle do C11 dałeś C9, a przy C5 to już nic?

Hmmm... Bo to kopia schematu z audiotonu, a C9 jest w spisie oznaczone jako element opcjonalny:-) I tam tez nic nie ma przy C1:-) Jeśli lepiej coś tam dać, to dam:-)
EDIT:
traxman pisze:1. Po co tyle "pustych" pinów w złączach transformatorów?
Tak jak pisałem nie mam jeszcze tu zrobionych sprzężeń (w tym z UL). tak więc jeszcze dziś zostaną one wykorzystane:-)
traxman pisze:2. Zastosuj przyzwoite elektrolity Ck, to nie będzie potrzeby ich bocznikowania.
Tu chyba będą niezłe. Mam an ich miejsce Sanyo OS-CON-a i Nichocon FG.
fugasi pisze:Pyra pisze:
C13a i C14a służą do wyrównania charakterystyki częśtotliwościowej i z regułu mają wartość kilkudziesięciu piko do do kilkudziesięciu nano.
... a dokładną wartość dobiera się na podstawie obserwacji prostokąta na oscyloskopie.
Na początek możesz tych kondensatorów w ogóle nie montować.
Dzięki. Oscyloskiop jest to poszukam czegoś na ten temat:-)
fugasi pisze:
W czym rysujesz schematy - w Eagle? Jeśli tak, to nazwy elementow zmieniasz poprzez zmianę... NAME.

Wpisz w pasku na górze "nam" (lub kliknij ikonę "Name" w panelu po lewej stronie ekranu) i kliknij na symbol np. kondensatora C13a czy C14a.
Niestety nie Eagle-a. Target 300!

A tu nie reaguje na zmianę Name... Właściwie to nie ma nawet dokładnego odpowiednika Name;-)