Co do głośników to faktycznie czasami luzują się pierwsze zwoje i sobie brzęczą, chociaż raz zdarzyło mi się, że z karkasu odkleiła się cała cewka

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Powiedz lepiej jak pasmoBeier pisze:Tak jak obiecałem zdjęcia TS wraz jej konsumentem
To ma być czasoumilacz dla nietoperzy?Piotr pisze:Eee, to jednak trochę słaba góra
Jak na 5 sekcji i 0,5mm blachy to nie jest źle. Wzmak będzie pracował z USZ z wtórnego więc pasmo się poszerzy. Jestem zadowolony że -3dB nie było przed 20k a ile jest na górkę to już mniej ważne.Piotr pisze:Eee, to jednak trochę słaba góra
Jest. Wybacz szczerośćBeier pisze:Jak na 5 sekcji i 0,5mm blachy to nie jest źle.
Poszerzanie pasma w ten sposób nie jest dobrym pomysłem. Chociaż z drugiej strony... Nie powinieneś mieć w tym przypadku większych problemów ze stabilnościąBeier pisze:Wzmak będzie pracował z USZ z wtórnego więc pasmo się poszerzy.
I tu znów mogę powiedzieć, że wolę toroidy, po przy trzech sekcjach wzmacniacz wyciąga nawet 140kHz.Beier pisze:Jestem zadowolony że -3dB nie było przed 20k a ile jest na górkę to już mniej ważne.
No, tak koń ma cztery nogi a też się potknie...pasio pisze:Te, Zoltan, dziurkarka, perforator (pierfolient) taśmy papierowej to urządzenie WYJŚCIOWE , a nie WEJŚCIOWE dawnych kompów.
I co Ci z tych 140 kHz, skoro człowiek słyszy max do 20kHz? Wolisz toroidy bo każda pliszka swój ogonek chwaliPiotr pisze:I tu znów mogę powiedzieć, że wolę toroidy, po przy trzech sekcjach wzmacniacz wyciąga nawet 140kHz.Beier pisze:Jestem zadowolony że -3dB nie było przed 20k a ile jest na górkę to już mniej ważne.
Oczywiście nie bierz tego wszystkiego zbytnio do siebie. Jeżeli pasmo akustyczne będzie równe, to wszystko jest w porządku, tylko ja będę ględzić, że zawsze można lepiej