no przeciez JA tez jestem zainteresowanytraxman pisze:Pytanie nr2:
Czy Ktoś jest generalnie zainteresowany tym miernikiem, czy tylko ja niepotrzebnie suszą głowę Tomkowi?

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
no przeciez JA tez jestem zainteresowanytraxman pisze:Pytanie nr2:
Czy Ktoś jest generalnie zainteresowany tym miernikiem, czy tylko ja niepotrzebnie suszą głowę Tomkowi?
Czyli mamy:traxman pisze:Najważniejsze nachylenie
Ok, czy możemy przyjąć, że 1% zgodności nachylenia "waży" tyle co 5% zgodności prądów anodowych? Jak ma się do tego % zgodności oporów wewnętrznych?traxman pisze:1. nachylenie
2. prąd anodowy
3. opór wewnętrzny
Nie, ale chcę zrobić wspomaganie oparte na zbiorowym doświadczeniu triodowiczów.traxman pisze:Chcesz koniecznie wyręczyć obsługę z myślenia?
To zależy czy jest tak wielkie?traxman pisze:[...] zbiorowe doświadczenie będzie wymagało przewijania?
Czy już wiadomo co i z jaką dokładnością będzie wyświetlane i ustawiane, bo moduły 4x20 do najtańszych nie należą.traxman pisze:Zakładam wyświetlacz 4x20 (HD44780)
2x16 potrafią kosztować mniej niż 10,-traxman pisze:Lcd 4x20 LCMJM2004A1YLY Maritex 30PLN lub JM204ASF Seguro 43PLN + 2 pary przycisków ESC/UP/DOWN/ENTER
W takim razie może jednak beztransformatorowe? Tylko te 2 rzeczy dadzą ponad 100,- oszczędnościtraxman pisze:bez komunikacji z PC, zasilane z transformatora