Zachecam wszystkich, ktorzy byli i jeszcze sie wybieraja do zamieszczania obrazkow. Dla tych, ktorzy tez chc popatrzec, ale akurat wybrac sie nie moga, a wiec rowniez dla mnie

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Graly fajne, na trzeciej fotce sa te elektrostaty, na srodkowym zdjeciu po lewej przed nimi kuca RomekAirnox pisze:...Osobiście najbardziej przypadły mi do gustu kolumny elektrostatyczne. Zagrały jakoś najprzyjemniej.
Niestety smutna prawda jest taka, ze w Sobieskim jest najwiecej wystawcow, poniewaz relatywnie sa najtansze pomieszczenia,Airnox pisze: Nazw zestawów, które najbardziej mi się spodobały, nie spisałem. Było ich jednak dość niewiele. Odwiedziłem tylko Jan II Sobieski i Kyriad. Na bristol'a już mi zabrakło energii![]()
Bardziej jest to sprawa akustyki i (brak) wytlumienia.Airnox pisze: Nie wiem jak wasze odczucia, ale dla mnie bardzo dużo miało za dużo basu, często dudniącego, w bardzo wielu sprzętach dominowała częstotliwość 18-20kHz, która bardzo dawała się negatywnie we znaki. Kilka/naście zestawów grało prawie na granicy przesterowania, wysokie tony dość mocno zniekształcone...
Akustyka swoją drogą a przesterowanie i reszta swoją. Nie mniej to chyba wina nagrań te wszechobecne prawie 18-20kHz. W tej chwili słucham spokojnego Marley'a na swoim lampiaku i zregenerowanych A17 (zamiast GDN są GDSy i sprawują się całkiem nieźle) to nawet jak dam głośniej (na chwilke oczywiście bo już późnomacska pisze:Bardziej jest to sprawa akustyki i (brak) wytlumienia.Airnox pisze: Nie wiem jak wasze odczucia, ale dla mnie bardzo dużo miało za dużo basu, często dudniącego, w bardzo wielu sprzętach dominowała częstotliwość 18-20kHz, która bardzo dawała się negatywnie we znaki. Kilka/naście zestawów grało prawie na granicy przesterowania, wysokie tony dość mocno zniekształcone...
Moze Piotr sie wypowie na ten temat, w koncu w zeszlym roku musial sie zmagac z tym problemem.