Raczej przygnębiająco. Sławka nie było. O ile plac nawet dość pełny, to jednak coraz większą stoisk zagospodarowują skośnoocy przybysze ze skarpetami, majtkami i innym dobrem przemysłu głównie włókienniczego.
Liczyłem, że dostanę gdzieś potencjometry drutowe, tak na kilka omów i parę watów, ale niestety nie udało się. Wniosek stąd taki, że łatwiej dać kawałek mosfeta i potencjometr montażowy niźli dalej szukać. Szkoda czasu i atłasu.
Postępującą degrengoladę widać zresztą i w okolicznych sklepach. O ile jeszcze jakieś narzędzia można dostać, o tyle asortyment podzespołów zaczyna się zmieniać. Przeważają kabelki, wiatraki i pewna liczba gniazd i wtyków.
Wolumen 08.06.2008
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 6250...9374 posty
Re: Wolumen 08.06.2008
A ja kupiłem na Wolumenie łubiankę przepysznych truskawek...no i u PESKI-ego(stale obecny na Allegro) dwie EBL21,można wylicytowany towar odbierać na Wolumenie ale sprzedający(a dokładnie jego teść) nie zawsze jest obecny,do stolicy ma trochę kilometrów,trzeba zapytać i uzgodnić termin odbioru,gość konkretny i można dogadać termin zapłaty,odbioru na placu,wysyłki itd.
Moim najciekawszym zakupem była jakaś dziwna płytka DIY zawierająca dwie porcelanowe, nowalowe podstawki do druku, oraz trochę TTL-i, w tym cztery 74141. Oj pusto dziś było.
Pozdrawiam spotkanych kolegów!
Pozdrawiam spotkanych kolegów!

Ja dla odmiany bylem na gieldzie komputerowej, po odbior oscyloskopu!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=373418273
Juz dziala
, naturalnie bedzie jeszcze duzo pracy zeby doprowadzic do kultury.
Za tyle pieniedzy po prostu nie moglem zostawic
Smieszna byla sytuacja przy odbiorze sprzetu, mialem juz dwoch ktorzy chcieli kupic ten sprzet, placac wyzsza cene niz ja wylicytowalem.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=373418273
Juz dziala

Za tyle pieniedzy po prostu nie moglem zostawic

Smieszna byla sytuacja przy odbiorze sprzetu, mialem juz dwoch ktorzy chcieli kupic ten sprzet, placac wyzsza cene niz ja wylicytowalem.
- fresostrowiec
- 250...374 postów
Sławek ostatnio też przerzuca się na wyroby odzieżowe z demobilu - coraz mniej rzeczy z elektroniki można u niego dostać i w dodatku podnosi ceny...Alek pisze:Raczej przygnębiająco. Sławka nie było. O ile plac nawet dość pełny, to jednak coraz większą stoisk zagospodarowują skośnoocy przybysze ze skarpetami, majtkami i innym dobrem przemysłu głównie włókienniczego.
Liczyłem, że dostanę gdzieś potencjometry drutowe, tak na kilka omów i parę watów, ale niestety nie udało się. Wniosek stąd taki, że łatwiej dać kawałek mosfeta i potencjometr montażowy niźli dalej szukać. Szkoda czasu i atłasu.
Postępującą degrengoladę widać zresztą i w okolicznych sklepach. O ile jeszcze jakieś narzędzia można dostać, o tyle asortyment podzespołów zaczyna się zmieniać. Przeważają kabelki, wiatraki i pewna liczba gniazd i wtyków.