Wolumen 08.06.2008

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Alek

Wolumen 08.06.2008

Post autor: Alek »

Raczej przygnębiająco. Sławka nie było. O ile plac nawet dość pełny, to jednak coraz większą stoisk zagospodarowują skośnoocy przybysze ze skarpetami, majtkami i innym dobrem przemysłu głównie włókienniczego.
Liczyłem, że dostanę gdzieś potencjometry drutowe, tak na kilka omów i parę watów, ale niestety nie udało się. Wniosek stąd taki, że łatwiej dać kawałek mosfeta i potencjometr montażowy niźli dalej szukać. Szkoda czasu i atłasu.
Postępującą degrengoladę widać zresztą i w okolicznych sklepach. O ile jeszcze jakieś narzędzia można dostać, o tyle asortyment podzespołów zaczyna się zmieniać. Przeważają kabelki, wiatraki i pewna liczba gniazd i wtyków.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Wolumen 08.06.2008

Post autor: cirrostrato »

A ja kupiłem na Wolumenie łubiankę przepysznych truskawek...no i u PESKI-ego(stale obecny na Allegro) dwie EBL21,można wylicytowany towar odbierać na Wolumenie ale sprzedający(a dokładnie jego teść) nie zawsze jest obecny,do stolicy ma trochę kilometrów,trzeba zapytać i uzgodnić termin odbioru,gość konkretny i można dogadać termin zapłaty,odbioru na placu,wysyłki itd.
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

Moim najciekawszym zakupem była jakaś dziwna płytka DIY zawierająca dwie porcelanowe, nowalowe podstawki do druku, oraz trochę TTL-i, w tym cztery 74141. Oj pusto dziś było.
Pozdrawiam spotkanych kolegów! :)
pierwszy

Post autor: pierwszy »

Ja dla odmiany bylem na gieldzie komputerowej, po odbior oscyloskopu!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=373418273
Juz dziala :) , naturalnie bedzie jeszcze duzo pracy zeby doprowadzic do kultury.
Za tyle pieniedzy po prostu nie moglem zostawic :D
Smieszna byla sytuacja przy odbiorze sprzetu, mialem juz dwoch ktorzy chcieli kupic ten sprzet, placac wyzsza cene niz ja wylicytowalem.
Awatar użytkownika
fresostrowiec
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: fresostrowiec »

Alek pisze:Raczej przygnębiająco. Sławka nie było. O ile plac nawet dość pełny, to jednak coraz większą stoisk zagospodarowują skośnoocy przybysze ze skarpetami, majtkami i innym dobrem przemysłu głównie włókienniczego.
Liczyłem, że dostanę gdzieś potencjometry drutowe, tak na kilka omów i parę watów, ale niestety nie udało się. Wniosek stąd taki, że łatwiej dać kawałek mosfeta i potencjometr montażowy niźli dalej szukać. Szkoda czasu i atłasu.
Postępującą degrengoladę widać zresztą i w okolicznych sklepach. O ile jeszcze jakieś narzędzia można dostać, o tyle asortyment podzespołów zaczyna się zmieniać. Przeważają kabelki, wiatraki i pewna liczba gniazd i wtyków.
Sławek ostatnio też przerzuca się na wyroby odzieżowe z demobilu - coraz mniej rzeczy z elektroniki można u niego dostać i w dodatku podnosi ceny...
ODPOWIEDZ