Witam!
Czy ktoś może zrobił ten wzmak i może podzielic się wrażeniami (ew. uwagami dot. montażu i uruchomienia)? Jestem początkującym w materii lamp (i elektronice wogóle) ale staram się... Brak kierunkowego wykształcenia sprawił, że musiałem cofnąć się do 7 klasy podstawówki ale udało mi się już coś lampwego zmontować... Jednak dalej potrzebuję schematu "prostszego niż przepis na wrzątek " W piwnicy znalazłem 2 szt. EL34 a obok leży gitara i tak sobie myślę że można by coś zrobić
Pozdrawiam
Piotr
U mnie już też. Właśnie jestem w trakcie szukania jak "zamienić istniejący inwerter na parafazowy"
Pewnie nie masz pcb - z tego co widzialem na zdjęciach, a w ściągniętych materiałach z ep jakos sie tego nie dopatrzylem -chyba też tak zrobię.
btw. Tom wspomina że wykorzystałeś 5 szt. ECC83 a na zdjeciach (i schemacie) widze 3 szt. co dołożyłeś?
pozdr
PCB nie ma. Na 2 dodatkowych ECC jest zrobiony drugi kanał przedwzmacniacza. Na fotkach kiepsko widać te dodatkowe dwie ECC (są schowane "w drugim rzędzie"), najlepiej wyraźnie przyjrzeć się zdjęciu chassis od spodu.
Witam!
mam jeszcze jedno pytanko jako że nie jestem jeszcze biegły w temacie traf: mam mozliwość otrzymania drogą wymiany trafa zatry ts120/4070 na rdzeniu EI102/51 (Uw1 330V 0.25A Uw2 6,3V 5.5A) - czy bedzie ono wystarczajace? wg mnie powinno być ok 0.5A i ok 7A.
Co do trafa wyjsciowego myślę że odpowiednim będzie TG 60/636 z przekładnią 0.0360 - zresztą jest zalecane do 2xEL34 PP
pozdr