Nagrywanie dżwięków natury.

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Petrosbike
125...249 postów
125...249 postów

Nagrywanie dżwięków natury.

Post autor: Petrosbike »

Witam-pewnie lampy to nie to forum ale przecież juz Nagra robił takie cudeńka.Pytanie moje jest o sprzęt który można użyć do nagrywanie odgłosów przyrody,natury,maszyn itp dziwnych a ciekawych dżwieków.
Fascynują mnie taKIE SAMPLE KTÓRe samodzielnie chce nagrac i potem wplatac w mixy muzyczne w moim wykonaniu.hmm jakie to wykonanie bedzie to już mniejsza.Chcę nagrywać dzwięk stereo z różnych odległości.
No na przykład przejeżdżający pociąg z lokomotywą parową z efektem dopplera,albo samochód hamujący z piskiem opon,czy w końcu ryk jelenia ,albo kwakanie kaczek na gumnie :D :D
Sprzęt powinien byc przenośny z własnym zasilaniem.Mikrofony jakieś dobre stereo i dość czułe.Jak się realizuje takie przedsięwzięcia?Jaki sprzęt do tego jest potrzebny?Jest to dla mnie wyzwanie nowe więc prosze opiszcie jakos to opisowo bez naukowych udziwnień.
Pozdrowienia
Petroniusz
Nauka objaśnia świat, ale pogodzić z nim może jedynie sztuka S.Lem
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Myślę, że dwa pojemnościowe mikrofony kierunkowe oraz jakiś np. minidisc (wariant nowoczesny) lub analogowy szpulowy rejestrator taśmowy ;) (wariant retro) będą w sam raz. Pamiętaj o zapewnieniu zasilania phantom dla mikr. pojemnościowych, najlepiej zmontować jakiś porządny niskoszumny preamp. Przejrzyj sobie stronę http://www.monterdiy.vel.pl.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
ODPOWIEDZ