Posiadam schemat zatytuowany:
"Schemat zespołu nadawczo-odbiorczego radiotelefonu FM-302/IV"
oraz niekompletny (w sumie brakuje niewiele) radiotelefon FM-302/IB
Czy cos z tego Cię interesuje?
Serdecznie witam i dziekujeę za post. Nazwa brzmi bardzo podobnie więc być może jest to bardzo podobne lub te samo urzadzenie.Jestem zainteresowany schematem gdyz zajmuję się tym urządzeniem ze strony teoretyczno kolekcjonerskiej.Niestety z uwagi na brak miejsca mogę kolekconować urzadzenia tylko w formie wirtualnej /foto,schemat,parametry techniczne,dane o producencie,ciekawostki itp/O radiotelefon zapytam znajomego kolekcjonera sprzetu lampowego i nie jestr wykluczone ze bedzie zainteresowany tym urzadzeniem.
Chętnie zrewanzuję się innym schematem lub zebranymi wiadomosciami o urzadzeniach lampowych.Kolekcja moja nie jest na razie zbyt wielka ale od czegoś trzeba zacząc aby znalezione przeze mnie urzadzenia lampowe nie podzieliły losu wielu lampaków o których wiemy ze istniały ale nie mamy wiedzy na temat ich wyglądu,danych technicznych,schematu.Poszukuję schematów stacji nadawczo odbiorczych stosowanych w WP w latach 1920-1939 /piechota,lotnictwo,marynarka/ oraz o ile to mozliwe fotografii tych urzadzeń i danych o producencie.
Pozdrawiam serdecznie
Gdyby kogoś jeszcze interesował schemat, o którym mowa - zapraszam po niego pod adres http://republika.pl/nukeit/mors/
Dopiero co skanowany - jeszcze ciepły