takie małe pytanko...

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

takie małe pytanko...

Post autor: miki »

Od lipca tego roku posiadam gramofon Dual 1226 wbudowany w zestaw leżący WEGA 3230 hifi. igła nowa M75g i ogólnie wszystko dobrze, ale...
#1) przy automatycznym załączaniu startu ramię wstaje i przesuwa się tylko na wysokość granicy płyty i opada zamiast wchodzić trochę dalej, na początek płyty.
#2) gdy ramię dochodzi do końca płyty(zazwyczaj ostatnie 1-2 utwory), zaczynają się przeskoki, dlatego że igła zaczyna nie dotykać płyty.
#3) czasami dzieje się tak, że odtwarza dobrze na odpowiedniej głośności, gdy nagle gwałtownie wszystko cichnie, podczas gdy przełączę na radio, gra normalnie.

Jak znajduję się ktoś, kto posiada WEGA 3230 hifi albo oddzielnie Dual 1226 i potrafi coś zaradzić, to proszę o odpowiedź!

P.S. poszukuję sklepu z analogami w łódzkim albo kujawsko- pomorskim
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

1, 2 - podejrzewam, że trzeba wyregulować mechanikę
3 - może zimny lut?

Co do sklepów z winylami to już się w jednym miejscu produkowałem na ten temat, ale powtórzę: wpadnij do komisu przy ul. Traugutta między Piotrkowską a Sienkiewicza. Inne miejsca godne uwagi: Jaracza około numeru 16 (chyba?) oraz Nowomiejska, w antykwariacie (odcinek od Północnej do pl. Wolności, po lewej stronie jak się idzie od placu- chyba między lumpeksami :)).
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: miki »

dzięki bardzo, sprawdzę te sklepy. Z tym że mechanika to ja tyle wiem, tylko pytanie: gdzie?
ODPOWIEDZ