Witam. Czy możecie mi pomóc w dobraniu bezpieczników do TS 30-9-676? Chcę zabezpieczyć jak najlepiej to trafo, by potem nie pluć sobię brodę, gdy coś się z nim stanie... (nie daj Boże!). Montuję wzmacniacz na dwóch lampach - 6N2P oraz ECL86 + dochodzą do tego diody (jedna zasilana z anodowego, druga z żarzenia). Nie znam dokładnych parametrów tegoż trafa, wiem tylko to (i w dodatku nie jestem pewny, czy to prawdziwe):
Kod: Zaznacz cały
TS30/9/676
U1-220V
U2-215V 0.11A
U3-6,3V 1,0A
Dla uzwojenia anodowego chcę dać 80mA (dioda ok. 10mA, lampy chyba nie więcej jak 30mA). Problem mam natomiast z bezpiecznikiem przy żarzeniu, gdyż w notkach katalogowych (akurat nie producentów lamp, które posiadam) przeczytałem, że jedna lampa potrzebuje 300mA, druga zaś 700mA. Wydaje mi się, że to dość dużo, może źle coś odczytałem (?). Do tego dochodzi jeszcze LED, czyli ok. 10mA.
Czy to trafo pociągnie coś takiego i jaki pownienem dać bezpiecznik przy żarzeniu? Wiem, że autor projektu zrobił ten wzmacniacz na tym trafie i działało, nie wiem jednak jak z diodami.
Pozdr.
P.S.
Bezpiecznik sieciowy - 400mA, na schemacie jest 350mA, ale takich akurat nie ma w sklepie...