DL21 mam takie lampy. 3 sztuki.
Fajnie sie prezentuja, cokoloy octal, banki w stylu bocznostykowych.
Ma ktos pomysl?
DL21 ---- co z nimi zrobic?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: DL21 ---- co z nimi zrobic?
Dużo z nich nie zrobisz - to małe bateryjne pentody, do audio się nadają, ale tylko jako ciekawostka. Możesz zatrzymać na zapas, jak trafisz kiedyś na Pioniera B.STUDI pisze:DL21 mam takie lampy. 3 sztuki.
Fajnie sie prezentuja, cokoloy octal, banki w stylu bocznostykowych.
Ma ktos pomysl?
Takie male to one nie sa. System pentodowy wiekszy niz w 3S4T.
Zarzenie podobne do 3S4T - pod wzgledem natezenie pradu 50mA ale tylko 1.4V (blizej jej do 1S4T). Czyzby miala wydajniejsza katode (moc zarzenia i moc wyjsicowa jest zblizona do DL96).
Napiecie anodowe 90 - 120V. Mozliwa moc wyjsciowa wieksza niz w 3S4T - 270mW.
Duzej moze sie nie wycisnie, ale tak dla zabawy bateryjny wzmiacniacz mocy.
Tylka ta przekladnia trafa Ra rzedu 20-30komow
Dwa takie trafa .... I pokespreymentowac. Jedno mam od Szarotki ale jedno i penie niskich czestotliwosc zbytnio nie przenosi.
Jesli ktos w necie opublikowal pomysl wzmacniacza bateryjnego na 1S4T (obwod zarzenia zasila przetwornice 3V -> 70V...)
Zarzenie podobne do 3S4T - pod wzgledem natezenie pradu 50mA ale tylko 1.4V (blizej jej do 1S4T). Czyzby miala wydajniejsza katode (moc zarzenia i moc wyjsicowa jest zblizona do DL96).
Napiecie anodowe 90 - 120V. Mozliwa moc wyjsciowa wieksza niz w 3S4T - 270mW.
Duzej moze sie nie wycisnie, ale tak dla zabawy bateryjny wzmiacniacz mocy.
Tylka ta przekladnia trafa Ra rzedu 20-30komow
Dwa takie trafa .... I pokespreymentowac. Jedno mam od Szarotki ale jedno i penie niskich czestotliwosc zbytnio nie przenosi.
Jesli ktos w necie opublikowal pomysl wzmacniacza bateryjnego na 1S4T (obwod zarzenia zasila przetwornice 3V -> 70V...)