Znalazlem skarb i chętnie opchne

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Mintoy
5...9 postów
5...9 postów

Znalazlem skarb i chętnie opchne

Post autor: Mintoy »

Witam forumowiczów
Chce sie podzielic z wami swoimi skarbami jakie znalazłem w nowo kupionym domu. Dom ten byl kiedys jakiegos elektryka a w nim cudy i cudenka.Znalazłem w nim 2 magnetofony szpulowe , około 10 radi w tym 3 zakresowa szarotka , irys, tatry itd. 4 telewizory : neptun jakis rusek ,cos tam jeszcze i przepiekny Szmaragd 902 ktury lezał sobie pieknie opatulony w kocyk :), a oprucz tego cały karton lamp oraz pare użądzeń kturymi raczej sie nie potrafie obsugiwać .
I tak jak w temacie Chetnie sprzedam.
Co do tych lamp jest ich wszelakiego rodzaju (przykladowe 3 z około 100 : PFL 200 , Ey 86 , ECH 81 ) , nie wiem czy są sprawne ale chyba tak bo by ich nie składował
Zadawajcie pytania a ja chcetnie jak tylko bede znał odpowiedz na nie odpowiem
A moze chce ktos wszystko naraz kupic ?? :D
Pozdrawiam

Acha , przepraszam za błędy , nie zwracam na nie uwagi
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: Znalazlem skarb i chętnie opchne

Post autor: tszczesn »

Mintoy pisze: Co do tych lamp jest ich wszelakiego rodzaju (przykladowe 3 z około 100 : PFL 200 , Ey 86 , ECH 81 ) , nie wiem czy są sprawne ale chyba tak bo by ich nie składował
Jak inne są tego samego sortu to średni skarb to jest - może i 1zł za sztukę uzyskasz, a i to jak znajdziesz chętnego.
Mintoy pisze:Zadawajcie pytania a ja chcetnie jak tylko bede znał odpowiedz na nie odpowiem
A co to są te dziwne przyrządy? (jakie mają nazwy i typy?)
Mintoy pisze:Acha , przepraszam za błędy , nie zwracam na nie uwagi
A to już nie najlepiej świadczy o stosunku do czytelników swoich tektów.
Mintoy
5...9 postów
5...9 postów

w kwesti usprawiedliwienia jestem dysortografem z calym szacunkiem dla czytelników
Mintoy
5...9 postów
5...9 postów

a co do tych przyżądów to sa to jakies samoróbki bo oznaczeni nie mają ale jeszcze dokładnie sprawdze
Co do lamp to nie wiem dokonca jakie wszystkie mają oznaczenia , wyciąglem tylko 3 z brzegu , jak bede mial chwile wolnego czasu postaram sie wnikliwiej obajzec kazdą w pudełku
Alek

Post autor: Alek »

Zamieść więcej danych o tym znalezisku. Liczą się konkrety :D
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Mnie by urządzały ewentualnie jakieś ECC..., EL..., EM..., EZ... Jakbyś mieszkał w Łodzi, to akurat świetnie się składa :)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Mintoy
5...9 postów
5...9 postów

niestety mieszkam w Sosnowcu
Jak bede miał troche wiecej czasu to napisze wiecej o tych wszystkich rzeczach
Awatar użytkownika
taboret1
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: taboret1 »

Ja poszukuję 4 sztuki EL34.
Mintoy
5...9 postów
5...9 postów

poszukam i dam znac czy mam ale z tego co zauwazyłem sporo tych lamp nie jest opisane :/
Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów

skarb

Post autor: Waldemar D. »

Jakiego typu jest rosyjski telewizor?
pozdr. W.D.
Mintoy
5...9 postów
5...9 postów

co do ruskiego telewizora jutro sprawdze i dam znac ale jest on z lat 80 albo moze nawet 70 , w kazdym razie na nówke nie wygląda
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

o tempora...

Post autor: ZoltAn »

Mintoy pisze:w kwesti usprawiedliwienia jestem dysortografem z calym szacunkiem dla czytelników
Z zachowaniem całego, naleznego Ci szacunku: dożyliśmy już tak "tolerancyjnych" czasów, że na każdą anomalię jest odpowiedni termin naukowy :?

Więc tylko czekać, jak na ludzi, którzy liczą, mówią, piszą, myślą czy choćby kochają i żyja w swoich rodzinach POPRAWNIE świat zacznie patrzeć się jak na cudaków :> :> :>

A starzy belfrzy chyba w grobach się poprzewracają :(

ZoltAn
Ostatnio zmieniony pt, 11 czerwca 2004, 20:50 przez ZoltAn, łącznie zmieniany 3 razy.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Robert
25...49 postów
25...49 postów
Kontakt:

dysortografia na forum

Post autor: Robert »

Z całym szacunkiem dla wszystkich dysortografików , ale nic nie stoi przecież na przeszkodzie aby napisany tekst przed wysłaniem dać komuś do przeczytania i korekty.Nasze forum uważam za elitarne a co za tym idzie oprócz wiedzy technicznej winno propagować nienaganną polszczyznę, i wysoką kulturę wypowiedzi.Młodzi ludzie z tego forum to dobry zadatek na wysokiej klasy kadrę naukowo techniczną. a to do czegoś zobowiązuje. Pozdrawiam wszystkich uczestników forum dysotografików także. :)
Robert
Awatar użytkownika
dsrecordss
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: dsrecordss »

A tak nawiasem to co to za problem napisać posta w słynnym programie Word(chyba każdy z forumowiczów go posiada) i kliknąć na sprawdzanie pisownii............
Szczyt bezpłodności: 30 lat stosunków z ZSRR...
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Witam
dsrecordss pisze:A tak nawiasem to co to za problem napisać posta w słynnym programie Word(chyba każdy z forumowiczów go posiada) i kliknąć na sprawdzanie pisownii............
Właśnie żaden problem.(niestety)I z tego własnie powodu tak wiele osób nie zwraca uwagi na pisownię.Nauczyciele w szkołach pozwalają na oddawanie wypracowań pisanych na komputerze(nie muszą wtedy odczytywać ręcznego pisma).Stad sie głównie bierze tzw. dysortografia czyli zwykłe lenistwo i niedbalstwo.

Pozdrawiam
P.S. A od czego są słowniki???W internecie jest ich mnóstwo. http://www.ling.pl/content.php4?name=find.php
Można sobie dodać do ulubionych.
ODPOWIEDZ