TG5-53 (z napisem "zastępuje TG5-46-666") x2
TG2-20-666 x1
TGp5-5-666 x1
i
TG3,5-15-666.
Wiem już zatem, że najpierw zrobię sobie wzmacniaczyk stereo na PCLkach, potem gitarowiec z końcówką SE i ewentualnie gitarowiec PP na tym TGp (mam nadzieję, że te TGp faktycznie mają o jedno zero za mało w paśmie przenoszenia w katalogu...).

Ale ten TG3,5 był dla mnie tajemnicą, dopóki nie znalazłem tego wątku... Tamże ZoltAn proponował, by zrobić spis transformatorów na podstawie posiadanych serwisówek. Może warto byłoby wrócić do tematu?
Nie wiem, czy to było już omawiane, ale proponowałbym zacząć od innej strony. Czy osoby, które mają kontakty w firmie ZATRA byłyby w stanie uprosić ich o wyszperanie starych katalogów, kart, spisów, whatever, abyśmy mogli zrobić w miarę kompletną tabelę wszystkich trafek ich produkcji? Od czasów najdawniejszych jak się da?... Skonfrontowałoby się to z tym, co jest i naniosło ewentualne korekty. A przy okazji można byłoby, idąc śladem propozycji ZoltAna, podać od razu zastosowanie trafek - tzn. w jakich ustrojstwach pracowały, z jakimi lampami i głośnikami.
Na pewno gdzieś takie dokumenty w archiwach firmy są, możemy się zrzucić na tzw. flaszkę, by uhonorować trud i znój takich działań historiograficznych jakiegoś pracownika Zatry...
Mogę się podjąć zrobienia takiego zbiorczego zestawienia w HTMLu w stylu Fonarowym + PDFa do ściągania. Jest trochę danych o starych trafach TO na Fonarze, uwzględniłoby się... Jak kto mi pomoże, dostarczając dodatkowe dane i skany z serwisówek - mogę porobić nawet linki do przykładowych schematów, rysunków itp.
Jako początkujący w świecie lamp chciałbym dać coś z siebie Szanownej Społeczności, która mnie dała i daje wiele...

Pozdrawiam
Staszek